Феновете на Киану Рийвс ще са изключително щастливи напоследък: в края на миналата година го видяхме в The Matrix Resurrections; наскоро беше потвърдено, че ще се завърне и за продължението на Constantine, а сега е готов и трейлърът на John Wick: Chapter 4, в който отново виждаме, че актьорът не е загубил нито форма, нито желание за игра.  
John Wick може би не е най-любимата поредица на кино специалистите, но любителите на екшъна са достатъчно много, за да накарат критиките на останалите да заглъхнат. Може би си спомняте, че героят е оттеглил се наемен убиец, на който обаче спокойния живот не се удава - и то предимно заради света около него, а не защото скучае. Следват много отмъщения, преследвания, отлъчване и сега е време за печелене на свобода. Припомняме, че в края на John Wick: Chapter 3 – Parabellum, Wick се среща с Bowery King (Лорънс Фишбърн), който се съгласява да си партнират срещу организацията The High Table. Както можете да си представите, това си е глобална битка с много схватки, преследвания, предателства, напрежение и каквото си пожелаете - трейлърът доказва, че сюжетът няма да се мотае и екшънът си е на най-високо ниво.

 
Освен че виждаме иконичния тандем на Рийвс и Фишбърн, в продължението участват още Ланс Редик, Иън Макшейн, Дони Йен, Кланси Браун, Скот Адкинс, Хироюки Санада и Рина Саваяма. Режисьор отново е Чад Стахелски, а за сценария отговарят Шей Хатън и Майкъл Финч.  
Вселената на John Wick ще продължи със спинофи: The Continental и Ballerina. Във втория ще видим Ана де Армас - балерина, която преследва убийците, виновни за смъртта на нейното семейство. Така че по-добре се подгответе - приключението продължава.  

Снимки: YouTube

Виж още: Новото дете на модата: пазаруването на живо