При все че от известно време е наличен като експериментална екстра, т.нар. тъмен режим на Chrome вече е официално част от последната, 74 версия на популярния браузър. Разбира се, разпространението ѝ ще се случва поетапно в следващите дни, макар че официално тя би следвало да е налична за трите основни платформи – Windows, Mac и Linux.

Под Windows обаче тъмният режим все още не е автоматично достъпен за всички потребители. По принцип Chrome би трябвало сам да установи, че сте избрали тъмен режим за операционната система по подразбиране, и да „потъмнее“ сам, но за момента тази функция все още не е активна по решение, зад което стои Google.

Ако вашият Chrome се е ъпгрейднал до последна версия, а от новия тъмен режим все още няма и помен, имаме добра новина за вас – можете да го включите принудително.

За целта щракнете с десен клавиш върху иконата на Chrome и изберете Properties.

След това в секцията Target добавете командата “--force-dark-mode” без кавичките.

Стартирайте Chrome от вече модифицирания шорткът и ще имате активиран тъмен режим.

За разлика от досега съществуващите заместители на подобна опция официалният dark mode вече включва и адекватен тъмен вариант на системните менюта, а не както досега съществуващите скинове за Chrome, които „потъмняваха“ браузъра само частично.

Тагове: