Word има изненада за всички фенове на “тъмната” страна - скоро очите им ще могат да си починат от белият цвят на документите, защото Dark Mode се задава.  
До този момент Word разполагаше с един вид компромисно решение на черната тема, защото опцията се изчерпваше със смяна на цвета на лентата с инструменти. Това си беше половинчато предложение, ето защо Microsoft преразгледаха решението си и новата версия вече е в ръцете на бета-тестърите.  
За да бъде активирана, е необходимо да се следват следните стъпки: File > Options > General > Personalize > Black. Работният документ ще се преобърне - фонът ще потъне в графитеночерно, а текстът ще заблести в перленобяло. Разработчиците споделят, че са и видоизменили някои палитри с цветове с цел по-добро визуално възприятие.  


Забавното е, че все още принтерът няма как да се съобрази с персоналните предпочитания и ще разпечата стандартен документ. За да проверите какъв ще е резултатът, използвайте опцията Switch Modes в менюто View. 
Тъмните теми завладяват компютрите по цял свят, защото все повече потребители ги считат за по-щадящи за очите, особено когато се работи в късните часове на деня. Така че в случая Word просто наваксва пропуснатия урок.  

Снимки: Microsoft; Insider Office

Виж още: Google вече ви позволява да редактирате Office документите по-лесно