Microsoft скоро увеличава цените на абонамента си за Xbox Live Gold. Софтуерният гигант започна да уведомява сегашните членове на Xbox Live Gold за промените на определени пазари и те ще получат покачване на цените с долар до 10.99 долара на месец в САЩ и 5 долара за тримесечно членство.

Цените на варианта за дванадесет и шест месеца също се покачват, но увеличението няма да засегне съществуващите абонати тук. Три месеца вече ще бъдат на цена 29.99 долара, а шест месеца - 59.99 долара. Microsoft също така позволява на членовете на Xbox Live Gold да преобразуват оставащото си „златно“ време в Xbox Game Pass Ultimate (до 36 месеца). Преобразуването означава, че ако в акаунта ви остават 11 месеца Xbox Live Gold, можете да ъпгрейднете до Xbox Game Pass Ultimate и да ги конвертирате в 11 месеца Ultimate без допълнителни разходи.

Освен ако не се абонирате за Xbox Live Gold, това означава, че цената на услугата скача от 60 долара годишно на 120 долара. Microsoft тихичко премахна 12-месечната си опция миналата година, която навремето беше на цена от 60 долара. Sony все още предлага 12 месеца PlayStation Plus за 60 долара и не е ясно какво ще предложи Microsoft, за да оправдае внезапния скок на цените. Така или иначе изглежда, че ходът е предназначен да подтикне абонатите на Xbox Live към Xbox Game Pass Ultimate, който предлага достъп до Xbox Live Gold, стрийминг на xCloud и достъп до повече от 100 игри.

Промените ще влязат в сила най-малко 45 дни след като абонатите на Xbox Live получат съобщение от Microsoft, което ги уведомява за увеличението на цените. Някои региони вече започнаха да получават известия, но повечето не.

„Ако сте в регион, където цените се коригират, ще получите имейл и известие в центъра за съобщения през следващия месец, като ви уведомим какви са новите цени за вашето членство“, казва Microsoft.

Снимка: Microsoft

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

 

Тагове: