Възможно е все още да не сте чували за TECNO, но от известно време компанията си създава име с телефони с впечатляващ дизайн и невъзможно евтин сгъваем телефон. TECNO представи сгъваемия телефон Phantom V Fold на MWC 2023, предлагайки сгъваем телефон в стил книга за по-малко от 1100 долара. Сега компанията се завръща с първия си сгъваем телефон с мида и тук подхожда агресивно към ценообразуването.

TECNO Phantom V Flip е с плексигласов дизайн, допълнен с нетрадиционен корпус на задната камера. В този корпус е разположен и кръгъл 1.32-инчов покриващ екран, който е по-скоро в съответствие с дисплея на смарт часовник, отколкото с типичния покриващ екран на флип телефон.

Разгънете телефона и ще откриете 6.9-инчов сгъваем OLED екран (LTPO) с ултратънко стъкло и 1000 нита максимална яркост.

Основните спецификации включват 8 GB RAM, 256 GB памет, батерия с капацитет 4000 mAh и 45 W кабелно зареждане чрез включено зарядно устройство. За съжаление има няколко съкращения, за да се постигне намалената цена, като например процесор от среден клас MediaTek Dimensity 8050 и липса на безжично зареждане. Компанията също така потвърди, че телефонът няма IP рейтинг.

Преминавайки към полето на камерата, TECNO Phantom V Flip предлага система от 64MP+13MP двойна задна камера, докато 32MP камера се справя със селфитата. Интересно е, че този телефон разполага и с предна LED светкавица, което изглежда е първото за сгъваем телефон.

Другите спецификации, които си струва да знаете, включват Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6, двойни стерео високоговорители, Hi OS 13.5 скин върху Android 13, странично монтиран скенер за пръстови отпечатъци и панта със свободен ход за режим Flex. Компанията потвърди, че Phantom V Flip има цена за ранни записвания от 49 999 рупии (~604 долара), но не съобщи редовна цена. Но дори и цена от 60 000 рупии (~724 долара) би означавала, че цената е по-ниска от тази на Galaxy Z Flip 5 и Motorola Razr 40 Ultra, въпреки че ще бъде равна на тази на обикновения Razr.

Най-новият сгъваем телефон на TECNO е наличен само в Индия в момента, като ранните продажби започват на 1 октомври.

Снимка: YouTube

Виж още: Tecno Phantom V Fold е доказателство, че бюджетните сгъваеми устройства могат да бъдат страхотни