Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун публикува изображения на предстоящия Mix Fold 3 и загатна за тънкия му дизайн. Сега компанията разкрива по-конкретни цифри и някои допълнителни подробности за новия сгъваем модел, който се очаква да бъде пуснат на пазара на 14 август.

Xiaomi Mix Fold 3 ще бъде с размери 4.93 мм в разгънато състояние и 9.8 мм, когато е сгънат. За сравнение Mix Fold 2 е съответно 5.4 мм и 11.2 мм, а най-тънкият хоризонтален сгъваем модел в момента - Honor Magic V2 - е 4.7 мм и 9.9 мм.

Това означава, че Xiaomi е на път да открадне титлата от Honor и го е постигнала с мащабен редизайн на пантата. Новата панта е изработена от високоякостна стомана и устойчива на износване въглеродна керамика. Новият 3-степенен дизайн на шарнира е по-сложен с 14 подвижни части и общо 198 части в сравнение с 2-степенния дизайн на Mix Fold 2 с 8 подвижни части от общо 87.

Пантата може да държи телефона наполовина отворен под всякакъв ъгъл между 45° и 135°. Нейната издръжливост е тествана от TÜV Rheinland, който потвърди, че тя е подходяща за 500 000 сгъвания.

Допълнителна информация за Xiaomi Mix Fold 3 разкрива, че телефонът ще има 8.02" вътрешен дисплей и 6.5" дисплей на капака (FHD+) - и двата със 120 Hz честота на опресняване. Това са на практика същите размери като на модела от 2022 г.

Има и още нещо - Fold 3 ще има двойна настройка на телефото камерата с една 5-кратна перископна (115 мм) и една 3.2-кратна телекамера. Тези две, плюс основния модул ще имат и оптична стабилизация на изображението, както и обективи Leica Vario-Summicron.

Капацитетът на батерията не е известен, но Xiaomi рекламира, че телефонът ще издържи доста повече от един ден ("1.34 дни" е официалното твърдение). От изтеклите данни видяхме, че той ще поддържа 67 W кабелно и 50 W безжично зареждане.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Google може да направи тези хардуерни изисквания задължителни за сгъваемите устройства