Днес в интернет бяха споделени изображения на компоненти за предстоящия шлем за смесена реалност на Applе.

Изображенията идват от потребител на Twitter със защитен акаунт, който има опит в споделянето на точна информация за компоненти на Apple. На три от снимките се виждат оформени лентови кабели, които се очертават около очите на потребителя и може да се използват за свързване на компонентите на дисплея към платката. Друга изглежда, че показва масив от три сензора или камери по протежение на друга гъвкава лента с подобна дължина.

Поредицата от изображения е придружена от емотикон "усмихнато лице със слънчеви очила" и макар да не са изрично свързани с шлема на Apple, формата на лентовите кабели засилва индикациите, че те наистина са предназначени за предстоящото устройство.

Очаква се първото поколение шлем за смесена реалност да бъде представено през юни на Световната конференция на разработчиците на Apple, след което да бъде пуснато на пазара по-късно през годината. Досега в интернет не са изтичали реални изображения на компоненти за устройството за смесена реалност на Apple, но с наближаването на обявяването на джаджата и началото на масовото производство вероятно ще се появят още изображения.

Снимка: Twitter

Виж още: Лично Тим Кук даде зелена светлина на AR шлема на Apple въпреки възражения, че не е готов