Ако мнозина потребители все още се борят за заветната бройка Playstation 5, дизайнерите на Sony по всяка вероятност са отправили своя поглед към Pro версията на Next Gen конзолата. Дали да запазят формата ѝ, дали да заложат на нещо още по-футуристично или по-традиционно. От своя страна базираните в Ню Йорк Anesthétique Projets явно се упражняват и искат да привлекат вниманието към себе си, защото предложиха дизайн на PS5 Pro. Това не е първата им концепция - вече ги познаваме от предложението им за PlayStation 5G, което беше кръстоска между PS5 и PS Vita. Дизайнерите определено са Playstation фенове, защото за последната си разработка са се вдъхновили от детайлите в Playstation 1. 

Дизайнът е доста опростен, с блестящ металически завършек. Но някак си асоциациите вътре в нас крещят, че можем да подминем конзолата, обърквайки я с умен робот за почистване. Разбира се, логото, CD слотът и двата USB порта напомнят за какво става дума... освен ако не си помислите, че това е робот Roomba, който иска да смени музикалния си стил. Добре де, изходите за 8K HDMI, Ethernet, USB-A и дори цифров звук вече ясно затвърждават, че това е нещо повече. 

Помислено е и за DualShock 4, като актуализирана версия се съчетава добре с плоския цилиндричен дизайн на конзолата. Да, правилно прочетохте, DualSense е подминат, а прозрачното покритие интегрира в себе си и USB-C портове отпред и отзад.

Признаваме, Anesthétique Projets са се постарали, но ние си оставаме фенове на “извънземното” излъчване на оригинала.  

Снимки: Anesthétique Projets

Виж още: Suicide Squad, Gotham Knights и Hogwarts Legacy пропускат E3 2021