Бизнесът със смартфоните на Huawei продължава да изпитва трудности заради американските санкции, но това не пречи на компанията да представя нови и вълнуващи телефони. Серията P50 обикновено излиза през март и според надежден източник новата гама ще пристигне между 26 март и 28 март.

Той също така разкрива, че отново ще има три телефона с два различни чипсета - стандартният Huawei P50 ще се предлага с Kirin 9000E, докато P50 Pro и P50 Pro+ ще работят на водещата платформа Kirin 9000.

Според потребителя на Twitter @RODENT950 Huawei вече е завършил дизайна и телефонът е готов за масово производство. Новата серия ще донесе „нов външен вид“, но източникът не каза дали става въпрос за камерите или за телефона/ите като цяло.

P50, P50 Pro и P50 Pro+ със сигурност ще донесат нова настройка на камерата, подобрен екран и възможности за по-готини мобилни игри. Предният панел ще бъде OLED. Докато корейските производители LG и Samsung също са готови да предоставят панели, някои източници са доста уверени, че Huawei също ще разчита на друга китайска компания BOE поне за някои устройства (вероятно тези за вътрешния пазар).

Снимка: shutterstock

Виж още: Новият Lenovo Legion ще има най-мощните говорители за смартфон в света