Glassdoor наскоро обяви Company Bowls като част от мащабното си ребрандиране. Форумът ще ви позволява да говорите анонимно с колеги и мениджъри за работата си, без да се страхувате от последствия. Можете да използвате истинското си име, длъжността си или да сте напълно анонимни, като посочите само компанията, за която работите. За да получите достъп до форумите, обаче трябва да предоставите пълното си име и служебния си имейл. Главният изпълнителен директор на Glassdoor Кристиан Съдърланд-Уонг заяви, че Company Bowls може също така да помогне на ръководителите да преценят как се чувстват служителите в реално време, без да се налага да изпращат анкети. Ще има и теми за различни индустрии, като например правото, здравеопазването и технологиите, както и за групи по интереси като например групи за недостатъчно представени общности.  


Проучване на Glassdoor сред 1243 заети възрастни американци, проведено от The Harris Poll през юни, показва, че 68% от анкетираните искат да задават анонимни въпроси на своите работодатели и колеги. 
Стартирането на Company Bowls означава, че онлайн форумът за работни места Blind има нова конкуренция. Blind е основан през 2013 г. като своеобразен "анти-LinkedIn" - анонимен форум за служители, в който те могат да обменят леки клюки или да обсъждат по-сериозни въпроси като уволнения, заплати и условия на работното място. 
Blind твърди, че приложението му има над 7 милиона "проверени професионалисти" в над 300 000 компании. Потребителите могат да се регистрират с личния си или служебния си имейл, но служебните имейли дават на служителите достъп до повече инструменти на приложението. Приложението също така позволява на потребителите да влизат в частни групови чатове с други служители. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Русия забрани на държавните служители да използват устройства на Apple