Logitech разширява своята Master серия с две нови механични клавиатури – пълноразмерната MX Mechanical и минималистичната MX Mechanical Mini, както и с новата мишка MX Master 3S. Серията Master на Logitech дава на напредналите дигитални творци ултимативни инструменти за продуктивност, които предлагат високопроизводително механично писане и прецизно проследяване по екрана.

„Съществува растящо общество от софтуерни разработчици, които се влюбват в механичните клавиатури, когато започнат да играят игри, и сега искат същото усещане за прецизност и контрол от тяхната професионална настолна клавиатура“, каза Tolya Polyanker, шеф на MX серията за креативност и продуктивност в Logitech. „MX Mechanical комбинира най-доброто от двете – съвършенството на геймърска клавиатура Logitech с усещането за класа на MX Master серията.“

 

MX Mechanical и MX Mechanical Mini предлагат последно поколение нископрофилни механични суичове. Тактилните тихи (кафяви) суичове на клавишите допринасят за най-тихата механична клавиатура на Logitech досега, която се отличава със страхотно усещане за механично писане. Кликващите (сини) и линейните (червени) суичове също са налични като опции на определени пазари. Клавиатурите са проектирани с двуцветни капачета за оптимално разпознаване с периферното зрение. Умната подсветка с шест опции автоматично настройва яркостта спрямо околната светлина и се изключва, когато не е нужна, за да пести батерията.

За да отговори още по-добре на нуждите на напредналите творци, MX Master 3S има 8000 dpi оптичен сензор, който проследява движението върху почти всякакви повърхности, включително стъкло, и предлага бърза работа с монитори с висока резолюция. Кликовете вече са 90% по-тихи в сравнение с MX Master 3, без да се жертва удовлетворяващото чувство за прецизност, така че потребителите могат да се фокусират върху работата, а не върху шума.

MX Master 3S е с MagSpeed Electromagnetic™ колелце, което препуска през 1000 реда текст за една секунда, и може да се накланя и настрани за хоризонтална навигация, а ергономичната му форма е изваяна за дълги часове комфорт.

MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S са съвместими със софтуера Logi Options+. Потребителите могат да персонализират индивидуално бутони, да използват предварително дефинирани или да създават свои собствени профили за конкретни приложения, да настройват скоростта на проследяване, да избират ефекти на подсветката и други, за да оптимизират своя работен процес. И трите продукта са снабдени с Bluetooth и собствената Logi Bolt безжична технология за надеждна и сигурна връзка дори в гъстонаселенa средa и могат да се свързват с до три различни устройства, като са съвместими с най-популярните операционни системи, включително Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS и Linux.

Устойчивост

В Logitech продуктите са проектирани да осигуряват чудесно потребителско преживяване и да оказват минимално въздействие върху околната среда, а MX Mechanical и MX Mechanical Mini са разработени с мисъл за бъдещето. Част от пластмасовите части на клавиатурата са направени от рециклирани пластмаси (PCR): 45% при MX Mechanical и 47% при MX Mechanical Mini. Горната алуминиева част на клавиатурите е направена от нисковъглероден алуминий с възобновяема енергия, а не с фосилни горива с цел намаляване на въглеродния отпечатък. Мишката MX Master 3S също е направена от PCR пластмаса – 27% от графитената и 22% от светлосивата.

Всички продукти Logitech, включително MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S, са сертифицирани като въглероднонеутрални. Когато купувате продукт Logitech, въглеродният му отпечатък е намален до нула чрез подкрепа на горите, възобновяемите източници и обществата за намаляване на въздействието върху климата, които редуцират отделянето на въглеродни съединения.  ​​

Цени и наличност

MX Mechanical, MX Mechanical Mini и MX Master 3S ще бъдат налични през май 2022 на logitech.com и в търговските вериги за техника. Препоръчителната крайна цена за клавиатурата MX Mechanical е 349 лв. с ДДС, на MX Mechanical Mini – 319 лв. с ДДС, а на мишката MX Master 3S – 259 лв. с ДДС.

Снимки: Logitech