Докато достъпът до Uber на родна територия, някои други региони се радват на услугата в доста интригуващи измерения. Според Financial Times Uber започва да предлага резервации на вътрешни и международни полети в Обединеното кралство и ще продължи да ги въвежда в целия регион през следващите седмици. Генералният мениджър на компанията за Обединеното кралство Андрю Брем заяви пред изданието, че това е "най-новата и най-амбициозна стъпка", която компанията е предприела, за да постигне целта си да се превърне в по-широка платформа за резервации на пътувания.  

Uber разкри за първи път плановете си да добави резервации за влакове, автобуси и полети към приложението си за Обединеното кралство през април миналата година и стартира първите две опции няколко месеца по-късно. Брем заяви, че резервациите за влакове досега са били "невероятно популярни" и са нараствали с 40% всеки месец, откакто са станали достъпни, макар че не даде на Times конкретни цифри за продажбите на билети.  
За полетите си компанията се е обединила с агенцията за резервации Hopper. Според Times Uber ще взема малка комисиона от всяка продажба, а в бъдеще може да добави и такса за резервация към офертите си. Не е ясно колко всъщност е делът на компанията, но тя начислява на шофьорите си партньори 25% върху всички тарифи. Както отбелязва Times, предлагането на резервации за полети би могло да помогне за още по-голямо разрастване на основния бизнес на Uber, тъй като потребителите вероятно ще резервират пътувания до и от летището и чрез услугата.  
Въпреки че в момента резервациите на полети се предлагат само в Обединеното кралство, регионът - един от най-големите пазари на Uber извън Северна Америка - служи само като тестова площадка за плановете на компанията. Брем заяви пред изданието, че компанията се надява в бъдеще да разшири предлагането на полети в повече страни, но все още няма твърди планове. През 2019 г. Uber предлагаше пътувания с хеликоптер за 200 долара в САЩ, но тази услуга беше преустановена в разгара на свързаните с пандемията блокирания. 

Снимки: Unsplash

Виж още: Този трик ще ви разкрие тайната безплатна опция за архивиране на информация YouTube (ВИДЕО)