Жителите на Торонто вече имат много бърз (и легален) начин да се снабдят с канабис, тъй като Uber Eats предлагат нова и доста изкушаваща услуга. Доставчикът се обедини с магазина за канабис Leafly и сега жителите на кандския град ще могат да се насладят на  бърза доставка на марихуана от местни, лицензирани търговци на дребно. Uber Eats твърди, че това е първата в света „основна платформа за доставка на трета страна“. В действителност потребителите в Онтарио могат да поръчват специфичния продукт чрез приложението още от миналия ноември, но досега артикулите бяха достъпни само за вземане на място.

Ако сте в града и чувствате необходимост да освободите напрежението, можете да изберете категорията канабис или да потърсите някой от търговците на дребно (Hidden Leaf Cannabis, Minerva Cannabis и Shivaa’s Rose са първите три, които са се регистрирали). Ще получите предупреждение, че трябва да сте пълнолетни, което в Онтарио означава навършени 19 години, за да видите продуктите. След като направите поръчка и търговецът на дребно я потвърди, един от собствените лицензирани budtenders на търговеца ще достави вашите артикули. Както в случая с поръчките за алкохол, доставчикът ще провери вашата възраст и ниво на трезвост, преди да предаде стоките.

Uber Eats твърди, че този ход ще намали нуждата хората да купуват канабис от подземния пазар. Въпреки че приложението може да улесни хората да поръчат малко канабис, вече е възможно да го направят от някои търговци на дребно в платформата на Leafly. Някои предлагат доставка в рамките на 45 минути, но Uber Eats може да бъде по-бърз в много случаи.

Снимка: Unsplash

Виж още: Компанията на Илон Мъск вече предлага и одеколон със закачливо име