Huawei вече има изключително популярната серия часовници Watch GT, която съчетава класическа визия с фитнес тракер, но изглежда, че компанията иска да разшири още повече най-скъпия сегмент от каталога си. Това ще позволи на Huawei да се конкурира с Apple Watch в горната част на ценовия спектър.

Huawei е запазил марката Huawei Mate Watch, което е своеобразна препратка към флагманската серия Huawei Mate. Определено има логика до лъскавия смартфон да стои скъп, стилен и мощен умен часовник на име Huawei Mate Watch.

Подобен ход ще бъде отговор на Huawei към критиката, че сегашните Watch GT и Watch GT 2 са повече фитнес тракери с ограничен набор от приложения и липса на индивидуалност. Нещо повече, Huawei със сигурност ще иска по-скъпа джаджа, която да се противопостави на сегашния Apple Watch Series 5 и предстоящия Series 6.

Новият часовник вероятно ще използва скъпи материали и ще има луксозна изработка, като най-вероятната му премиерна дата ще бъде през септември или октомври заедно с новия Huawei Mate 40.

Виж още: Какво се крие зад символиката на всеки един от цветовете на Huawei P40 Pro

 

Тагове: