Китайският производител Xiaomi напоследък обича да внедрява изкуствен интелект в необичайни джаджи като телефонче тип "слушалка" и, както е видно, алармени часовници. Така нареченият Xiaoai Alarm Clock прилича на нищо и половина, което може да си купите от магазин "всичко за един лев". Но зад непретенциозната му външност се крият неподозирани възможности.

Струващото 22 долара часовниче е всъщност смарт колонка, позволяваща ви да настройвате и спирате до 30 аларми посредством гласови команди. Освен това часовникът запаметява до 80 подсещания (reminders), съобщава ви прогнозата за времето, дава информация за стоковата борса, предава новини, и даже пуска по някой майтап от време на време. Ах, какво величие е да живеем в 2018 година!

За капак можете да контролирате други смарт продукти на Xiaomi през него, като крушки, лампи, кухненски уреди и прочее докато стриймвате музика от 2000 онлайн радиостанции. Признаваме, че това мъниче искрено ни изненадва с възможностите и цената си. Даже се изкушаваме да влезем в списъка с над 30,000 души, заявили предварителна поръчка през китайския онлайн магазин на Xiaomi. Дали ще има достатъчно шегуващи се часовници за всички желаещи?