Samsung Electronics Co., Ltd. представи Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro, които могат да подпомагат и усъвършенстват индивидуалните потребителски навици за здравословен начин на живот с помощта на интуитивни данни за различни показатели за моментното физическо състояние, високотехнологични възможности и още по-мощни характеристики. Galaxy Watch5 разполага с подобрени функции, които потребителите ползват на ежедневна база, а Galaxy Watch5 Pro – най-новото попълнение в Galaxy Watch серията – е най-издръжливият и най-многофункционалният часовник на Samsung досега. Тези нови устройства са заявка към потребителите, че техните желани резултати и лични цели могат да са постижими и именно Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro са устройствата за това.

"Ние сме отдадени на това да осигурим на нашата общност от Galaxy Watch потребители необходимите инструменти, данни и средства да проследяват и разбират по-добре своя физически и здравословен статус, а заедно с това да им предоставим и най-подходящите съвети в този процес", заяви д-р TM Roh, президент и директор на подразделението Мобилно потребителско изживяване в Samsung Electronics. "С помощта на нашия революционен BioActive сензор ние даваме на потребителите най-пълноценната и пълна картина на техния здравословен статус досега."

Сензорни технологии от най-висок клас, за да познаваш здравословното си състояние още по-добре

Непрестанното желание да разбира и да отговаря все по-добре на индивидуалните цели за здравословен начин на живот е водещо за Samsung при осигуряване на задълбочено проследяване и реални данни, които дават на потребителите необходимата им важна и полезна информация за техния физически и здравословен статус. Galaxy Watch5 разполага с уникалния BioActive сензор на Samsung, който поставя началото на нова ера в дигиталния здравен мониторинг. Въведен за пръв път в серията Galaxy Watch4, BioActive сензорът използва революционен единичен чип, който комбинира три мощни сензора за измерване на здравословни показатели – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ, за да предостави екстензивни данни относно сърдечния ритъм, нивата на кислород в кръвта и дори нивата на стрес. Освен това потребителите могат по-задълбочено да проследяват своето сърдечно състояние чрез измерване на кръвното налягане и ЕКГ – директно от китката си. От 2020 г. насам Samsung разширява пазарите, на които тези услуги са налични, до 63 държави, сред които и България, за да може всеки потребител по-добре да следи сърдечното си здраве всеки ден.

Благодарение на увеличената контактна повърхност с китката сега Galaxy Watch5 проследява здравословните показатели с още по-голяма точност в сравнение с Galaxy Watch4. Наред с това неговият мощен 3 в 1 BioActive сензор работи в комбинация с други сензори в серията Galaxy Watch5 като новия сензор за измерване на температурата, за да осигурява на потребителите задълбочено познание за моментния им здравословен статус. Сензорът за измерване на телесната температура използва технология с инфрачервени лъчи за по-прецизно отчитане независимо от промените в температурата на заобикалящата среда. Това разкрива нови възможности за разработване и създаване на нови функции и приложения, свързани с проследяване на моментния физически статус и общо здраве, а на потребителите осигурява изцяло нови изживявания.

Пълноценни данни за физическото състояние в помощ на всеки с интерес към здравословния начин на живот

Създаден за постигането на ежедневните ти цели, Galaxy Watch5 предлага цялостно и пълноценно изживяване, което обхваща дори повече от финес тренировките, периода на възстановяване след тях и почивката впоследствие. Измерването на телесния състав осигурява пълна моментна снимка на цялостното телесно състояние на потребителя, въз основа на която предлага индивидуален план за поставяне на лични цели, ръководство за персонални тренировки и проследяване на прогреса. А във времето за почивка Galaxy Watch5 извлича данни от процеса на възстановяване като сърдечен ритъм след кардиоупражнения в края на интензивна тренировка и персонализирани препоръки за консумиране на вода на база интензитета на потене.

Пълноценният сън през нощта е много важен за здравословния начин на живот и затова ние помагаме на потребителите да спят по-добре. Изучи своите навици за сън с помощта на функцията Sleep Scores, която проследява фазите на съня наред с нивата на хъркане и на кислород в кръвта. Подобри ги чрез високотехнологичните напътствия за сън в Sleep Coaching, които предлагат и месечно ръководство и програма съобразно индивидуалните данни и специфики на потребителя. Чрез свързването с приложението SmartThings, Galaxy Watch5 автоматично задава на свързаното осветление, контакти и телевизори предварително създадени настройки, които създават идеална среда за сън. Също така потребителите могат да спят спокойно и сигурно, знаейки, че подобрената функция за разпознаване на падане ще уведоми техните лица за контакт при спешни случаи, че те или техните най-близки са се спънали у дома или са паднали от леглото.

Не трябва да се тревожиш, че часовникът ти може да остане без заряд или пък че може да се повреди при по-екстремни условия. Galaxy Watch5 разполага с 13% по-голяма батерия и осигурява 8-часово проследяване на съня само с 8 минути зареждане, което е с 30% по-бързо в сравнение с Galaxy Watch4. Допълнителен защитен слой подобрява издръжливостта на Galaxy Watch5. Това е първият Samsung смарт часовник със Sapphire Crystal дисплей с 60% по-твърд външен слой, който защитава успешно устройството при ежедневната му употреба. Пусни любимата си песен в Spotify само с една гласова команда с помощта на Google Assistant. А скоро ще можеш да намираш различни локации чрез Google Maps директно от китката си и без необходимост от връзка със смартфон. Любителите на музиката и аудио изживяванията ще се радват на актуализациите, които ще включват нови приложения като SoundCloud и Deezer. Наред с това One UI Watch4.5 предлага по-пълноценни възможности за писане, по-лесен начин за провеждане на обаждания и цял набор от нови функции за улеснена работа за хора с увреждания, с които Galaxy Watch става още по-интуитивен.

Galaxy Watch5 Pro – повече функции и по-голяма издръжливост за любителите на заниманията на открито

Създаден за тези, които обичат забавленията на открито – от преход в планината до каране на велосипед и много други, Galaxy Watch5 Pro е най-новото попълнение в серията Galaxy Watch, готово за всички предизвикателства благодарение на първокласните материали, от които е изработен. Той разполага с подобрен Sapphire Crystal дисплей, който е още по-устойчив и издръжлив, и е защитен с усилена титанова рамка с предпазващ безел. Galaxy Watch5 Pro е оборудван и с изцяло нова спортна каишка със заоблена катарама, която приляга елегантно на ръката и осигурява солидна издръжливост.

Здрав и издръжлив, Galaxy Watch5 Pro разполага с най-голямата батерия в часовник Galaxy досега. Тя е с 60% по-голяма от тази на Galaxy Watch4, което е ключово за това да бъде до теб във всяко ново предизвикателство и всеки нов маршрут. Възползвай се от GPX – наличен за пръв път в часовник Galaxy. Отправи се на поход, запиши и сподели маршрута с други любители планинари в приложението Samsung Health с Route Workout. Можеш и да сваляш и запазваш маршрути за преходи и колоездене, докато тренираш за следващото си състезание или търсиш как да разнообразиш ежедневието си. Спри да се взираш в картата – независимо дали се катериш или караш колело, наслади се на пътя с помощта на детайлните насоки на Turn-by-turn directions. И когато решиш да се прибираш обратно, Galaxy Watch5 Pro ще те насочи лесно чрез функцията Track back, с която се връщаш по установения и минат вече маршрут.

Цени и наличности

Galaxy Watch5 и Galaxy Watch5 Pro са налични за предварителна поръчка в България от 10 август, а ще се предлагат официално на пазара от 26 август.

Galaxy Watch5 има модерен и минималистичен дизайн и характеристики, с които постигаш повече всеки ден. Той се предлага в нови и впечатляващи неутрални цветове: голямата 44 мм версия е в Графит, Сапфир и Сребристо, а малката 40 мм версия е в Графит, Розово златно и Сребристо с каишка в цвят Bora лилаво, която перфектно се съчетава с новия Galaxy Z Flip4. Galaxy Watch5 ще се предлага на стартова цена от 579 лв. за Bluetooth версията и 679 лв. за LTE версията.

Galaxy Watch5 Pro е точното предложение за любителите на приключенията, които търсят комбинация от издръжливост, производителност и стил. Той ще се предлага в цветовете Черен титан и Сив титан с 45 мм дисплей на стартова цена от 899 лв. за Bluetooth версията и 999 лв. за LTE версията. При предварителна поръчка на Galaxy Watch5 Pro потребителите могат да го получат с Galaxy Buds live на цената на часовника.

Снимки: Samsung