Snapchat пусна базиран на ChatGPT AI бот в своето приложение. Наречен My AI, това е първото внедряване на актуалния чатбот на OpenAI в приложение за социални медии.

My AI е достъпен за платените абонаменти на Snapchat. Ако имате членство в Snapchat Plus за 3.99 долара/месец, ще намерите чатбота в горната част на раздела за чатове. Изпълнителният директор на Snap Евън Шпигел каза пред The Verge, че услугата, задвижвана от ChatGPT, в крайна сметка ще стане достъпна за всички потребители на Snapchat.

Потребителите на Snapchat могат също да преименуват My AI и да добавят персонализиран тапет към своите чатове с него.

Ако сте се надявали да предизвикате всякакви дискусии и отговори от бота на Snapchat, може да сте разочаровани да разберете, че платформата е ограничила неговите възможни отговори. Инженерите на Snap са обучили AI да следва указанията на компанията за поверителност и безопасност, за да избягва ругатни, насилие, открито сексуално съдържание, политически възгледи и подвеждаща информация.

Въпреки това компанията отбелязва в съобщението си за пресата, че My AI е склонен към отклонения и все още може да бъде подмамен да каже почти всичко. „Всички разговори с My AI ще бъдат съхранени и могат да бъдат прегледани, за да се подобри изживяването на продукта“, отбелязва Snapchat. Компанията предупреди потребителите да не споделят никакви тайни с чатбота и да не разчитат на него за съвет.

Според Шпигел „голямата идея е, че в допълнение към разговорите с нашите приятели и семейство всеки ден, ние ще говорим с AI всеки ден“.

Snapchat публикува кратко видео в Twitter как My AI написа за секунди хайку (малко стихотворение в японски стил) за човек, обсебен от сиренето.

Това е вторият път, когато виждаме ChatGPT внедрен в мобилно приложение. Microsoft наскоро интегрира базирания на AI бот в своите мобилни приложения Bing и Edge. Впечатляващата версия на Microsoft също така включва възможността да използвате гласови входове, за да говорите с AI. За съжаление разговорите с My AI на Snapchat са ограничени до писане. Въпреки това компанията вижда бота като началото на бъдещето, в което всички можем да говорим с AI, сякаш е човек.

Снимка: Unsplash

Виж още: Не се хващайте на тези ChatGPT измами в социалните мрежи