Twitter обяви, че вече предлага на потребителите да се логнат и чрез специализирани USB флаш памети. Те се ползват в комбинация с традиционните имейл и парола. Така компанията засилва сигурността на своите потребители, като им предлага две нива на автентикация при влизане в социалната мрежа. Доскоро Twitter поддържаше само външни приложения като Google Authenticator и Duo Mobile, които изпращат текстово съобщение с код, който се въвежда, за да се предостави достъп до съответния профил.

Добавянето на физически устройства за идентификация позволява на Twitter феновете да могат да ползват две нива на сигурност дори когато нямат възможност да получават подобни текстови съобщения. Действието на компанията идва и в отговор на различни пробиви в сигурността, при които се оказаха компрометирани паролите на редица потребители.

Yubikey е сред поддържаните формати USB флаш памети. Процесът е сравнително елементарен – след въвеждане на мейл и парола социалната мрежа ще изиска да включите и самата флашка, за да установи дали наистина това е вашият профил. Ако имате подобни устройства и искате да ги свържете към вашия Twitter акаунт, можете да прочетете как се настройват тук.