Ако като нас се вълнувате за представянето на Galaxy Watch 5, то имаме добри новини - благодарение на изтекла информация Evan Blass и 91Mobiles се появиха 3D рендери на Samsung Galaxy Watch 5 и Galaxy Watch 5 Pro. От визуализациите виждаме, че по всяка вероятност слуховете ще се окажат истина и любимият на феновете въртящ се безел ще отсъства от серията.

Също така се споменава само един размер на Galaxy Watch 5 Pro - 45 мм, вместо двата размера, които видяхме миналата година (46 mm и 44 мм). Стандартната версия ще се предлага в два размера; 44 мм и неопределен по-малък размер (може би 40 мм). И двата модела ще разполагат с чифт физически бутони вдясно от екраните си, ще заложат на Sapphire Crystal вместо Gorilla Glass DX, ще имат опция за LTE свързаност, GPS поддръжка и 5 ATM водоустойчивост - което означава, че могат да оцелеят на дълбочина от 50 метра. При разцветките очакваме да видим Graphite, Silver, Sapphire и може би Pink Gold.  

По отношение на софтуера Blass съобщава, че и двата часовника ще работят с WearOS 3.5 на Google, облечен с One UI Watch 4.5 на Samsung. Предишен доклад предполага, че те ще поддържат по-бързо 10 W бързо зареждане, вместо 5 W зареждане на техните предшественици. 
Очаква се двата часовника да бъдат обявени следващия месец като част от годишното лятно събитие Unpacked на Samsung. Съобщава се, че към тях ще се присъедини нов комплект слушалки Galaxy Pro, както и нови сгъваеми устройства Flip and Fold. 

Снимки: Evan Blass и 91Mobiles 

Виж още: Galaxy S22 Ultra се затвърди като успешния наследник на класическия Note