Според статистиките един значим процент от потребителите на iOS дръзват да направят промяна в живота си и да изпробват някои от топ моделите, поддържащи Android. Разбира се, е нереално да мислим, че всички те живеят в информационен балон, и много добре осъзнават, че преживяването ще е различно. И в точния момент Google се притича на помощ, за да ги успокои, че "всичко ще бъде наред". Основната цел е да се представи преминаването от iPhone към Android като лесен и безпроблемен процес благодарение на работата, която е свършила Google. Пълният слоган е "Всичко е наред с Google в Android".

В кампанията се поставя фокус върху четири области с много кратки 15-секундни клипове:

Поверителност и сигурност: Play Protect, която сканира приложенията, инсталирани на устройството ви, за зловреден софтуер, се рекламира като осигуряваща "проактивна защита". Тя може да ви подкани да премахнете вредните приложения или да го направи автоматично, в зависимост от заплахата.

Реакции с емотикони: Тази функция, която е част от Google Messages, има за цел да отговори на онези, които "се притесняват, че писането на текстови съобщения няма да е толкова забавно, ако преминете към Android". Можете да отговаряте на SMS/RCS съобщения с всякакви емотикони. Разбира се, в операционната система на Google няма iMessage.

Прехвърляне на снимки: "Когато прехвърляте данните си към Android, ние правим копие на вашите снимки, файлове, контакти и приложения - това означава, че всичко в стария ви iPhone е на сигурно място". Миналата година Google пусна ново приложение Switch to Android, но интересното е, че компанията не изтъква изрично архивирането на Google Photos.

Съвместимост на устройствата: "Телефоните с Android се свързват с любимите ви високоговорители, слушалки, интелигентни домашни устройства и др. И са лесни за сдвояване". С изключение на HomePods повечето интелигентни устройства за дома и развлеченията предлагат приложения за спътници както за Android, така и за iOS. В същото време Bluetooth е универсален.

Всеки от тях завършва с посланието Switch and Do More и демонстрация на набор от устройства: Samsung Galaxy Z Fold 5/4, Flip 5/4, S23 Ultra, Google Pixel 7 Pro и Pixel Fold, което помага да се подчертаят различните форм-фактори на Android.

Същевременно Google използва ново обозначаване на Android - Google на Android. Това е особено интересен подход, предвид участието на Samsung, което подчертава услугите на Google, работещи на хардуер на трети страни.

Снимки: YouTube

Виж още: Sony Xperia 1 V – недооценен шедьовър (РЕВЮ)

Тагове: