Ново обвинение срещу Amazon гласи, че компанията излага на риск купувачите, като им препоръчва продукти със сериозни дефекти в сигурността.

Организацията за защита на потребителите Which? е тествала сериозно шест безжични камери, препоръчани от Amazon, и е установила сериозни пробиви в сигурността, които могат да оставят потребителите изложени на хакерски атаки. Това става въпреки факта, че тези устройства имат хиляди положителни ревюта и дори са получили заветната препоръка Amazon’s choice. За да бъде излагацията пълна, повечето от тези камери са препоръчвани като подходящи за наблюдение на бебета.

Сред проблемните модели са камерите Victure 1080p, Vstarcam C7837WIP, ieGeek 1080p и Sricam 720p, така че бъдете внимателни с тях.

Сред откритите проблеми са слаби пароли и възможност за хакерите да получат отдалечен достъп и да шпионират потребителите и техните данни, да записват видео и да правят снимки.

Освен това получаването на руут достъп до камерите става много лесно, докато в някои от случаите паролата за логване била елементарното admin. Нещо повече, паролата била изписана на кутията, а някои потребители качват снимки от продукта, когато пишат ревю за него. Това означава, че тези потребители са открити за потенциални атаки, ако не са променили паролите си.

Организацията поиска от Amazon да премахне тези продукти от магазина си, но засега е-гигантът не го е направил.

Виж още: Какви мерки да вземете, ако телефонът ви често се нагрява?

Тагове: