Pixel Slate е новият таблет от висок клас на Google с операционната система Chrome OS. С процесор Intel осмо поколение, до 16 GB RAM и до 256 GB пространство таблетът може да се съревновава с iPad Pro и Surface Pro, макар че ChromeOS не е нито iOS, нито Windows. Което не пречи да идва с най-новата версия на Adobe Acrobat...

Поне хардуерът е безкомпромисен - освен гореспоменатите параметри Pixel Slate има стерео говорители, 8-мегапикселови камери и 12.3-инчов LCD екран с последните разработки в областта. Има и скенер на пръстови отпечатъци за защита.

Като аксесоар към таблета се предлага клавиатура с интересни кръгли бутони и подсветка. Поддържа се и Pixelbook Pen стилусът.

Цената на таблета започва от 599 долара за базовия модел с процесор Celeron и достига 1600 долара за най-мощната версия. Клавиатурата ще се продава за 199 долара, а стилусът остава 99 долара.

Отново - чудесна машина, но ChromeOS все още е тера инкогнита за професионалния потребител и докато това не се промени, ползата от превъзходния хардуер остава неясна.

Тагове: