Обещания и пак обещания - от Telegram се заричаха, че най-важното са потребителите и че приложението ще бъде безплатно за всички. И всъщност казваха истината. Защото никой не включваше в сметките Telegram Premium. Платената версия предоставя нови функции на всеки, който е склонен да заплати 4.99 щатски долара. Срещу тази сума се вдигат някои лимити, разрешава се изпращането на файлове до 4 GB присъединяване към до 1000 групи/канала, фиксиране на до 10 чатове в основния списък, получаване на до 20 персонализирани връзки t.me, запазване на до 400 GIF файлове във функцията Favorite GIFs и ексклузивни стикери, реакции и други. В същото време всички съществуващи функции, които потребителите очакват и на които разчитат в продължение на почти десетилетие, остават безплатни.

Очаква се в Telegram Premium да бъде включено и транскрибирането на аудио съобщенията с текстово отчитане. Разбира се, Premium версията ще е лишена от каквито и да е било реклами.  
Многократно беше наблегнато върху факта,  че безплатните потребители не губят нищо. Всички съществуващи функции работят както обикновено и Telegram ще продължи да добавя нови такива - все пак приложението има над 700 милиона активни потребители. 
Premium услугата започва да се въвежда постепенно за всички, считано от най-новата версия за Android - Telegram v8.8.1.  

Снимки: Telegram

Виж още: Марк Зукърбърг носи Balenciaga в своята метавселена