Ако сте фенове на поредицата Терминатор, най-вероятно знаете колко много шансове за рестартиране е имало през годините. След първите два филма са направени четири опита, всеки с разлика от около шест години. Повечето от тях обаче бяха посрещнати с различна степен на безразличие от страна на широката аудитория. А сега човекът, който дълго време беше в центъра на франчайза, най-накрая излиза от уравнението. 
"Получих ясно и силно послание, че светът иска да продължи напред с различна тема, когато става въпрос за "Терминатор" - казва звездата Арнолд Шварценегер пред Hollywood Reporter. "Франчайзът не е приключил, [но] аз съм приключил." 
"На някого трябва да му хрумне страхотна идея - продължава той. - "Терминаторът" до голяма степен е отговорен за моя успех, така че винаги съм гледал на него с много добро око. Първите три филма бяха страхотни. В номер четири ["Терминатор: Спасение" от 2009 г.] не участвах, защото бях губернатор. След това петият ["Терминатор: Генисис" от 2015 г.] и шестият ["Терминатор: Тъмна съдба" от 2019 г.] не затвориха сделката, що се отнася до мен. Знаехме това предварително, защото те просто не бяха добре написани."

 
"Тъмна съдба" беше нещо като опит за последен шанс. Не само че Шварценегер се завърна отново, но и създателят на франчайза Джеймс Камерън беше продуцент, а Линда Хамилтън се завърна като съпродуцент за първи път след "Терминатор 2: Денят на Страшния съд". Това беше шансът. Но той се провали до голяма степен защото феновете се бяха опарили толкова много от предишните два филма. 
Възможно ли е все пак да видим нов филм по тематиката? Някои смятат, че по-скоро е вероятно Терминатор да се появи в реалността.  

Снимки: YouTube

Виж още: Създадоха робот от течен метал, който може да избяга от клетка като в "Терминатор"