На пръв поглед самата мисъл, че някой може да открадне кола на Tesla, изглежда несериозно. Компанията оборудва своите автомобили с изключително високотехнологична система за проследяване и има вграден GPS, който лесно може да издаде крадците. На практика обаче това не е точно така.

Същите тези коли са скъпи и доста ценни, което означава, че има достатъчно автокрадци, които биха дали всичко от себе си, за да свият такъв автомобил и да заличат всички следи зад себе си. И два точно такива случая са станали в Европа, информира BGR.

Двама немски собственици на Tesla Model S са установили, че колите им са били откраднати. Особено интересен е случаят с едната - тя е съвсем новият Model S P90D и е изчезнала на 2 август. Другата е била открадната на 11 август. Към момента нито един от двата автомобила не е открит и не се знае дали това изобщо ще стане.

Предполага се, че крадците са хакнали съответните iPhone или Android приложения на собствениците, за да получат достъп до колите. Единият автомобил дори е откраднат без ключове, които са били у собственика.

Виж още: Исторически модели Jaguar и Shelby Cobra се продадоха за рекордни суми на търг

Тагове: