Едно от най-популярните мобилни приложения, WhatsApp, е от малкото, които все още не бяха получили свой тъмен режим. Това изглежда ще се промени скоро, тъй като настройката на тъмен режим се появи в най-новата бета-версия на приложението за Android.

Опцията представлява точно това, което всички биха очаквали, давайки ви избор между светла или тъмна тема. При стъмване фонът на приложението ще стане по-тъмен от само себе си, но не очаквайте напълно черен вид. Вместо това ще получите разнообразни нюанси на тъмносиво.

Промяната може да извършите от менюто Settings – Chats – Theme.

За да използвате опцията, трябва да имате най-новата бета-версия на WhatsApp за Android (2.20.13), която можете да получите само ако сте се регистрирали като бета-тестър (WhatsApp не приема повече тестъри в момента). Въпреки това фактът, че dark mode е включен в бетата, е добър индикатор за това, че ще го видим в едно от следващите публични издания на приложението. Вероятно доста скоро.

Виж още: Как да защитите дома си - камери и сензори

С добавянето на опция тъмен режим WhatsApp следва модата, наложена от много други популярни приложения като Twitter и Instagram, които я използват от миналата година. Въпреки това компанията майка на WhatsApp - Facebook, все още не предлага опцията за основното си приложение, въпреки че и това трябва да дойде доста скоро.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: