След почти три години Microsoft най-накрая добави Never combine taskbar обратно в Windows, но тя все още не работи правилно.

Функцията за комбиниране на елементи от лентата на задачите в Windows 10 ви позволява да показвате икона за всяко отворено приложение в Windows, дори ако те са няколко разновидности на едно и също приложение.

Например, ако имате отворени десет прозореца на Notepad или няколко прозореца на браузър, функцията ще ви позволи да видите икона в лентата на задачите за всеки отворен Windows, вместо да ги комбинирате в една икона на приложение.

Премахването на тази функция отказа мнозина от надграждането до Windows 11, тъй като превключването между безбройните отворени прозорци се превърна в кошмар.

Това разочарование е отразено в Центъра за обратна връзка на Windows 11, където предложението никога да не се комбинират иконите на приложенията и да се показват етикетите е получило 17 527 гласа "за", което го прави десетата най-желана функция.

Може би затова Microsoft най-накрая пусна функцията never combine като част от актуализацията Windows 11 22H2 Moment 4.

След като бъдат инсталирани, потребителите на Windows 11 вече могат да получат достъп до новата настройка Combine taskbar buttons and hide labels (Комбиниране на бутони в лентата на задачите и скриване на етикетите) в Settings (Настройки) > Personalize (Персонализиране) > Taskbar (Лентата на задачите), която ви позволява да разкомбинирате иконите на работещи приложения.

Дори и след добавянето на тази функция тя все още не съответства на Windows 10, тъй като за разлика от предишната версия на операционната система тя продължава да показва заглавията на прозорците до иконата, заемайки много място.

За съжаление това може да се окаже пречка за потребителите на Windows 10, които чакат да преминат към по-нова версия, тъй като иконите със заглавия на прозорци заемат твърде много място, за да може тази функция да бъде използвана в пълния си капацитет.

Снимки: Unsplash

Виж още: Lenovo LOQ 16IRH8: лаптоп за геймъри и не само (РЕВЮ)

Тагове: