Xiaomi анонсира първия си огъващ се телефон с тийзър видео посредством един от създателите на компанията и моментен президент Лин Бин. Видеото е с дължина почти минута и бе разпространено в Weibo. Най-любопитното в новото устройството е, че е двойно огъващо се. Двете страни на продукта могат да се трансформират така, че от привидно компактен телефон той да се превърне в таблет. За разлика от повечето огъваеми телефони, които сме виждали до момента, технологията на китайците изглежда като че ли като по-практично решение.

За съжаление за момента Xiaomi не дава никакви допълнителни детайли, свързани с устройството, но във времетраенето на видеото Бин разкрива, че става въпрос за прототипен модел. Същият допълва, че компанията вече е преодоляла сериозни „огъваеми“ проблеми като гъвкавината на екрана, както и тази на покриващата част на дисплея. Фирмата има напредък и при адаптирането на MIUI, като софтуерът вече може да работи с новата структура, на която разчита устройството.

Когато се появи на пазара, основните конкуренти на „гъвкавия“ смартфон на Xiaomi ще бъдат Samsung и предложението на друга китайска компания - Royole. Вероятно ще получим повече информация на предстоящия MWC в Барселона.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Видеото следва: