Напоследък Xiaomi се справя отлично: Xiaomi 13 Pro бе единодушно добре приет заради своята система от камери с марката Leica, с три 50MP задни фотоапарата, които си приличат по качество. Китайският производител на оригинално оборудване може би иска да надмине себе си с четири 50MP задни сензора в предстоящия Xiaomi 13 Ultra.

Известният източник Йогеш Брар сподели предполагаемите спецификации на предстоящия флагман Ultra от Xiaomi. Според него телефонът се очаква да бъде с много силен набор от спецификации. И ако Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 12S Ultra са някакви ориентири, Xiaomi 13 Ultra може да е на път да се превърне в един от смартфоните с най-добра камера през 2023 г.

Говори се, че Xiaomi 13 Ultra ще дойде с 6.7-инчов 120Hz QHD+ AMOLED LTPO дисплей, подобен на този, който присъства в 12S Ultra. Тъй като става въпрос за топ флагман, получавате Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 заедно с варианти с 12GB/16GB RAM и 256GB и 512GB вътрешна памет. Телефонът ще има и 4900mAh батерия, която ще поддържа 90W кабелно зареждане и 50W безжично зареждане.

Това, което ще позволи на 13 Ultra да се отличи, е настройката на задната камера. Очаква се телефонът да бъде снабден с четири 50MP камери на гърба, които да покриват всички случаи на употреба: стандартна, ултракъса, телефото и увеличение. В същото време Xiaomi 13 Pro има три камери, като липсва втората камера с фокус върху увеличението.

Не знаем точните подробности за настройката за увеличение, но тъй като вече се споменава за телефото (вероятно 3.2 пъти оптично увеличение като при 13 Pro), камерата за увеличение може да бъде някъде между 5х - 10х оптично увеличение. Телефонът ще запази и обработката на цветовете на Leica, която е доста ключова за скорошния успех на камерата на Xiaomi.

Очаква се предната камера на Xiaomi 13 Ultra да бъде 32MP, което е същото като при последните няколко телефона. Телефонът ще работи с MIUI 14 с основа Android 13.

Xiaomi не е обявила нищо относно пускането на телефона на пазара. Въпреки това изтичането на информация предполага, че можем да видим премиерата на Xiaomi 13 Ultra през май 2023 г. Слуховете също така предполагат, че телефонът ще се продава в световен мащаб, а не само в Китай.

Снимка: Unsplash

Виж още: Xiaomi в България търси своя фотограф със специален фотоконкурс за любители и професионалисти

 

Тагове: