Отиващият си октомври бе един извънредно богат на интересни събития месец и Xiaomi счете за редно да го изпрати повече от подобаващо, обявявайки новия си върхов модел смартфон - Mi Mix 3. Той може да се похвали с редица качества откъм дизайн и хардуер. Рамките около 6.39-инчовия екран са изтънени до абсолютния възможен максимум, с което производителят постига впечатляващото съотношение екран-корпус 93.4%.

Спрямо предишния модел Mi Mix 2, Xiaomi е успяла да изтъни долната рамка с цели 4.6 мм, което заслужава адмирации. Благодарение на този ход в смартфона успешно е поместен по-голям, 6.39-инчов AMOLED екран, с което нараства и реалната ползваема екранна площ, докато компактните размери на устройството се запазват непокътнати.

Резолюцията на екрана е 1080 x 2340 пиксела а под него - в буквалния смисъл - се крият двойка камери на 24 MP и 2 MP. Това е постигнато на принципа на механичния слайдър, вече известен ни от други модели на китайски производители като Oppo и Vivo. Има една съществена особеност обаче - при Mi Mix 3 целият екран се приплъзва надолу, за да се покажат камерите. Това сигурно прави усещането от работата със смартфона доста необичайно, поне в началото.

Предната 24-мегапикселова камера предлага същия набор от функции с изкуствен интелект като Mi Mix 2s, като допълнителната 2 MP камера се грижи за дълбочината на полето. На задния панел се помещават основна 12-мегапикселова камера с 1.4-микронови пиксели и допълнителна 12 MP камера с телефото обектив. Благодарение на нея са възможни екстри като оптична стабилизация, портретен режим и засичане на сцената чрез алгоритми с ИИ. Също така камерата може да снима видео на забавен каданс при скорост 960 кадъра в секунда. Като цяло фотографското снаряжение на Mi Mix 3 със сигурност е способно.

Що се отнася до хардуера, конфигурацията включва чипсета Snapdragon 845, до 256 GB пространство и варианти с до 10 GB RAM памет. Правилно прочетохте - Mi Mix 3 е първият смартфон в света с такова количество RAM памет. Все пак колкото повече - толкова повече, нали така? За капак предстои догодина компанията да пусне модел с 5G NR модем на европейския пазар. Откровено казано, впечатлени сме докъде се простират амбициите на Xiaomi и как компанията успява да ги реализира в срок.

Новият флагман има покритие от керамика на задния панел и ще се продава в три разцветки - черно, зелено и синьо. Цените в Китай започват от 475 щ.д. за конфигурация с 6 GB RAM и 128 GB пространство и достигат 720 щ.д. за върховия вариант с 10 GB RAM памет и 256 GB пространство. С тази си комбинация от дизайн и функционалност Mi Mix 3 дава заявка да бъде един от най-запомнящите се смартфони на 2018 г.

Тагове: