Xiaomi Redmi Note 6 Pro още не е официално обявен, но вече се е озовал в ръцете на добре свързани влогъри като Technical Juruji. Колегата е заснел пълно разопаковане и предварителен поглед над смартфона, като ни дава пълни спецификации и първи впечатления.

И така, най-забележимата промяна спрямо предшественика на Redmi Note 6 Pro е прорезът на екрана. За съжаление самият дисплей не е пораснал осезаемо - технически погледнато, той има по-голям диагонал спрямо преди, но няма повече използваемо пространство.

Също така RAM паметта и мястото за данни в базовия модел са свалени на 3 GB/32 GB, докато по-старият Redmi Note 6 Pro започваше от 4 GB/64 GB. Основната 12 MP камера има по-големи пиксели и нова f/1.9 бленда, докато спомагателната 5 MP камера засега остава същата. Обаче предната камера вече е двойна.

Операционната система също е различна. Redmi Note 6 Pro работи с Android 8.1 Oreo вместо с Nougat. Иначе чипсетът е същият - Snapdragon 636 с осемядрен процесор на 1.8 GHz и графично ядро Adreno 509.

Като цяло Redmi Note 6 Pro не се очертава като съществен ъпгрейд, а по-скоро като догонване на тенденциите в смартфон дизайна. Което не означава, че той няма да предизвика интерес благодарение на сполучлива комбинация от цена и параметри.

Цената засега е неизвестна, но надали ще струва повече от Redmi Note 5 Pro, който се продава в България за около 390 лв. Лошото е, че при тази цена ще получите модел с по-малко RAM и място за съхранение на данни.