Всички сме чували за онези места, в които се заплаща символична такса, а срещу това се получава неограничено количество храна. Японците обаче са решили да отиграят промоцията доста по-елегантно, като предложат на всички до 26 години интригуваща промоция, обвързана с неограничен брой полети със самолет. Японската национална авиокомпания Star Flyer предлага пропуск Star Pass, чието мото е "всичко, което можеш да излетиш". Цената му е 40 000 японски йени (286.89 долара), което дава нова възможност за младите хора с ограничени парични възможности, съобщава Bloomberg. Условието е пътниците да са под 26 години, като той им осигурява неограничено пътуване за период от 30 дни. Все пак говорим за Япония, съответно е помислено и за по-възрастните пътници, които, ако искат да се възползват от услугата, трябва да платят 150 000 йени, което се равнява на 1075.64 долара. 
Според запознати пропускът е насочен предимно към японски работници, които биха искали да пътуват между летище Ханеда в Токио и Китакюшу, където е базирана авиокомпанията, което се намира на 624 мили югозападно от столицата. 
Star Flyer обслужва пет маршрута в Япония, но не е ясно дали всички тези маршрути са включени в промоцията.  
Според Bloomberg полетните пропуски са опит за стимулиране на бизнеса на авиокомпанията, след като COVID-19 отбеляза спад на вътрешните пътувания в Япония. Вероятно става дума и за опит да се извлече печалба от възхода на дистанционната и хибридната работа. 


Star Flyer съобщи, че е имала 550 кандидати, като е използвала лотарийна система, за да избере 90 души, които могат да закупят пропуските, според Bloomberg. 
23-годишният Кайто Куройва е един от 90-те избрани. Той заявил пред Bloomberg, че вече е използвал своя пропуск за пет пътувания в двете посоки и планира да предприеме още 10 до средата на юни. Това му е позволило да разгледа Китакюшу и да посети приятели.   
По-рано Star Flyer обяви плановете си да предложи месечен абонамент за някои вътрешни полети, който да включва и настаняване под наем. Планираният абонаментен модел, за който се твърди, че ще струва между 200 000 и 400 000 йени, или 1433 и 2868 долара на месец, щеше да предлага полети между Фукуока, град в южната част на Япония, и Токио. Офертата е включвала и настаняване под наем във и около Фукуока според репортажа на Bloomberg. Не е ясно дали планираният абонаментен модел ще бъде скоро активен.

Снимки: Unsplash

Виж още: Мега гигантски самолет се оказа при малък европейски стартъп