Ако сте се питали колко часа видеоклипове се гледат всеки ден в YouTube, сега вече е ясно. Според официално съобщение на YouTube потребителите на видеоканала гледат повече от един милиард часа всеки ден. Това са повече от 100 000 години видео, разделени между милионите потребители на YouTube по целия свят.

Всъщност компанията обяви, че общият брой часове от един милиард на ден е постигнат още миналата година. YouTube заяви, че сега се фокусира повече върху продължителността на времето, което хората прекарват в гледане на видео, а не над общите видео часове.

YouTube инвестира сериозно в пазари като Индия, където компанията пусна няколко полезни услуги, една от тях за гледане на видео в офлайн режим. Но друга услуга за платени абонаменти, YouTube Red, има проблем с привличането на абонати. Тя има само 1.5 милиона регистрации. В отговор YouTube въведе серия от промени в опит да направи услугата по-привлекателна за потребителите, включително премахвайки 30-секундните реклами, които не могат да бъдат пропуснати.

А вие средно колко време прекарвате на ден в гледане на видеоклипове в YouTube?

 

Прочетете и това: Amazon Echo ще се сдобие с функция за разпознаване на отделни гласове

Тагове: