Ако смятате, че неволите преследват само обикновените хора, може да се успокоите, че животът не е само пост в социалните мрежи. Всъщност един такъв ще струва на Ким Кардашян 1.26 милиона долара - и този път не говорим за някоя от провокациите на звездата, а за криптовалута. Комисията за ценни книжа и борси (SEC) отреди Кардашян да заплати глобата, защото потенциално е рекламирала EthereumMax (EMAX), без да разкрие хонорара си. Наред с финансовата санкция звездата се е съгласила да се въздържа от популяризиране на каквито и да е криптовалути за поне три години.  
„Невинният“ пост в Instagram е гласял: УВЛИЧАТЕ ЛИ СЕ ПО КРИПТО? ТОВА НЕ Е ФИНАНСОВ СЪВЕТ, А СПОДЕЛЯНЕ НА ТОВА, КОЕТО МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ТОКУ-ЩО МИ КАЗАХА ЗА ETHEREUM MAX.

Нищо толкова скандално, нали? Постът също е включвал връзка към уебсайта на EMAX и инструкции за закупуване. Но личности от ранга на Кардашян трябва да поставят „#ad“ в долната част на публикацията, който да показва, че това е платена промоция. В действителност тя е получила 250 000 долара за това да рекламира криптовалутата - факт, който не се връзва с обикновен крипто ентусиазъм. SEC пък обича да преследва такива примери, за да напомни на потребителите, че не трябва да се доверяват на такъв тип финансови съвети. А и, разбира се, да подсети останалите инфлуенсъри да не се изкушават да се заиграват с правилата.  

Снимка: Unsplash

Виж още: Дали виртуално копие на Брус Уилис ще го замени в бъдещите му проекти?