Започнаха предварителните продажби на Sony Xperia XZ2 в България, като потребителите вече могат да заявят своите бройки във „Виваком“, „Теленор“ и „Мтел“. Клиентите, които се възползват от предложенията на телекомите, ще имат възможност да получат като подарък и безжични слушалки Sony WH-1000XM2.

С томбола от „Виваком“ и „Теленор“

Предварителните продажби на Xperia XZ2 започват от 21 март и ще продължат до 9 април в онлайн магазина на компанията. Смартфонът струва 999,98 лв. в брой или 49,98 лв. на месец с двугодишен абонаментен план Smart U от „Виваком“. Потребителите ще могат да получат заявените продукти от 10 април, като всеки, който е направил поръчка онлайн в периода на предварителната продажба, ще участва в томбола. Един на всеки десет души, участващи в нея, ще спечели висококачествени безжични слушалки Sony WH-1000XM2, които се отличават с шумопотискащата система и интелигентното възпроизвеждане на музика и звук.

„Теленор“ също започна предварителните продажби на новия флагман на Sony, като срокът за това е от 20 март до 9 април и заявките могат да бъдат направени на техния сайт. Първият по приходи от мобилна дейност оператор обяви, че 20 души могат да спечелят безжични слушалки Sony WH-1000XM2, като те ще станат известни чрез томбола. В нея могат да участват всички с предварителни заявки и закупили смартфона с двугодишен договор в периода 10 - 23 април 2018 г.  

Първите са късметлии при „Мтел“

„Мтел“ стартира предварителните продажби от 19 март, но приключват и по-рано – на 3 април и пак се осъществява през онлайн магазина на компанията. Първите доставки ще започнат от 3 април, което е няколко дни преди официалната премиера на смартфона в страната. Sony Xperia XZ2 ще бъде наличен в търговската мрежа на “Мтел” за 49.99 лева на месец или за 999.99 лева в брой с абонаментите планове Мтел без граници 5XL. Мобилният оператор също предлага като промоция безжичните слушалки на Sony WH-1000XM2. Разликата е, че „Мтел“ ги предоставя на първите направили предварителна заявка за смартфона Xperia XZ2, като уточнява, че бройките са ограничени и офертата важи до изчерпване на количествата.

Новият флагман на Sony

Xperia XZ2 акцентира върху медийното изживяване. Смартфонът е първият в света с 4К HDR видеокамера. Тя има Advanced Motion Eye асистент за по-бърз автофокус и в нея се завръща любимата на много потребители Super Slow Motion функция. Подобрение има и при нея - тя вече работи при заснемане във Full HD с 960 кадъра в секунда. Sony обновиха дизайна на телефона. В корпуса е използвано 3D стъкло, като за издръжливост на повърхността е използвано Corning® Gorilla® Glass 5 и метална рамка за по-голяма здравина. Xperia XZ2 е със сертификат IP65/IP68 за устойчивост от намокряне.