Huawei Consumer Business Group обявява старта на продажбите на новия 14.2-инчов лаптоп HUAWEI MateBook 14s в България. Новият представител на серията MateBook носи характерните за нея интелигентна производителност, естетичен дизайн и иновативни функции за свързаност с различни устройства, за гладко и вдъхновяващо потребителско изживяване.

HUAWEI MateBook 14s идва с много елегантно метално шаси, като профилът изтънява още повече към краищата. FullView дисплеят е чувствителен на допир, с резолюция 2.5K и съотношение на страните 3:2, максимално подходящо за висока работна продуктивност. Лаптопът използва 11-о поколение Intel® Core™ Processor на стандартен волтаж за осигуряване на високоскоростна производителност и гладко изживяване. Качеството на аудиото е силно усъвършенствано благодарение на поддръжката на HUAWEI SOUND® и четирите говорителя със субуфери и пищялки. Използването на клавиатурата на HUAWEI MateBook 14s е истинско удоволствие и предлага ход на клавишите от 1.5 мм. Лаптопът може да работи с множество свързани устройства, което го прави незаменим помощник в ежедневието. Операционната система е Windows 10 Home с опция за безплатен ъпгрейд до Windows 11 Home.

Иновативни технологии за комплексна производителност

HUAWEI MateBook 14s предлага забележителна производителност за своето тънко и леко шаси. Конфигуриран е с новия 11-Gen Intel® Core™ TGL-H35 i5-113000H Processor, Intel® Iris® Xᵉ интегрирана графика, 16 GB оперативна памет и 512 GB SSD. Специален високопроизводителен режим – Performance mode, може да се активира лесно чрез клавишната комбинация Fn+P, която буства CPU TDP до 45 W. Вентилаторната система HUAWEI Shark fin е допълнително надградена за още по-ефективно и тихо охлаждане.

Освен високата производителност HUAWEI MateBook 14s предлага дълъг живот на батерията, която е с капацитет 60 Wh. В комплект с джобен 90 W захранващ адаптер лаптопът може да работи активно в продължение на 3 часа след само 15-минутно зареждане. Адаптерът поддържа и HUAWEI SuperCharge, съвместим с определени смартфони и таблети на Huawei. Тази гъвкавост прави приготвянето на багажа за път далеч по-лесно и безрисково.

HUAWEI SOUND® прави своя дебют с HUAWEI MateBook 14s. В лаптопа е вграден масив от 4 говорителя, включващ две пищялки и 2 субуфера, благодарение на което получавате мощен бас и чисти високи тонове. Говорителите поддържат алгоритми на Huawei за възпроизвеждане на звуковото поле, за да емулират звук, идващ от всички страни около вас.

Четири микрофона от своя страна са в състояние да прихващат качествено звука от разстояние до 5 метра. Технологията за интелигентно шумопотискане прави всеки звук кристално ясен. HUAWEI MateBook 14s идва и с технология Personal Voice Enhancement за елиминиране на околния шум, докато идентифицира и прихваща гласа на потребителя, за да бъде ясен и чист при конферентни разговори.

Иновативната тактилна клавиатура с т.нар. Soft-landing Design и 1.5 мм ход на клавишите предлага голямо удобство при писане. Сред останалите иновативни функции са бутонът за захранване с интегриран четец на пръстов отпечатък, лицево разпознаване и поддръжка на бързия Wi-Fi 6 стандарт.

 

Ултратънък дизайн и брилянтен дисплей

HUAWEI MateBook 14s съчетава естетичен и ергономичен дизайн. Металният финишинг с цвят Space Grey е много фин и цялото устройство тежи около 1.43 кг. Характерният FullView дисплей е заобиколен с 4 много тънки рамки, осигуряващи съотношение екран към тяло от 90%, като при това камерата е разположена фронтално, в рамката на дисплея. Съотношението на страните 3:2 благоприятства много типични за работа на лаптоп задачи, включително визуализирането на вертикално съдържание. Дисплеят поддържа 100% от цветното пространство sRGB и може да пресъздаде 1.07 милиарда цвята за живи изображения с гладки преливки. 10-точковият мултитъч дисплей позволява по-висока ефективност при изпълнение на различни задачи.

Дисплеят на HUAWEI MateBook 14s поддържа впечатляваща честота на опресняване до 90 Hz, като с клавишната комбинация Fn+R може да се превключва между 60 Hz за оптимизиране живота на батерията и 90 Hz за по-гладки визуализации. Новият лаптоп предлага и двойна защита на зрението, като е сертифициран с TÜV Rheinland Low Blue Light (Hardware Solution) за минимизиране на синята светлина, и Flicker Free – за намаляване на трептенето. Налице е и сензор за околната светлина, според чиито резултати може автоматично да се регулира яркостта на дисплея.

Още по-добра свързаност

Новият модел разширява иновативните възможности за свързаност между различни устройства и поддържа интелигентна връзка с Huawei смартфони, таблети, монитори и други. Само с докосване потребителите могат да свържат лаптопа със смартфон, например новия HUAWEI nova 9, и да прожектират мобилния интерфейс върху екрана на лаптопа, използвайки едновременно две устройства от един екран. Можете да свържете и HUAWEI MateBook 14s с таблет и да го използвате като цифрово платно. HUAWEI MateBook 14s може да се свърже и с безжични слушалки, а за наистина голяма работна площ – с HUAWEI MateView монитор.

Една година допълнителна гаранция

Matebook 14s се предлага на препоръчителна цена от 2599 лева. Всички, които го закупят преди края на януари 2022 година, получават автоматично една година допълнителна гаранция, т.е. общо тригодишна гаранция, и преференциално следпродажбено обслужване. То включва безплатна двупосочна куриерска услуга в случай на нужда, двукратно безплатно преинсталиране на Windows в рамките на гаранционните 3 години и професионална дистанционна техническа поддръжка. Освен това в рамките на дългосрочната кампания „Повече грижа за теб“, която се провежда всеки последен четвъртък, петък и понеделник в месеца, официалният сервизен център на Huawei ще предлага ъпгрейд на SSD без такса за сервизно обслужване.

За повече информация посетете сайта на компанията. 

Снимки: Huawei

Виж още: Новата серия геймърски монитори HUAWEI MateView GT вече е на българския пазар