Един от продуктите, с които Google с основание се гордее, e Maps. Ето защо технологичният гигант продължава да подобрява навигацията си, а съвсем скоро идват четири нови актуализации.
Първо, екипът работи за разширяване на покритието на Immersive View. Функцията се появи през юли, предлагайки забележително детайлни 3D изображения на известни забележителности и наслагвайки я с полезна информация като времето, условията на трафика и общата натовареност в района. Цялата тази информация е налична както за текущия момент, така и за няколко дни напред или пък за проследяване на предходна тенденция. Immersive View също позволява да видите дадена локация от въздушен изглед, превключвайки между наличните изображения и тези от Street View. Актуализацията от сряда обещава потапящ изглед за повече от 250 нови места, които включват глобални забележителности като например Акропола в Гърция. През следващите няколко месеца тази функция ще бъде въвеждана поетапно за Android и iOS.  

Google също така пуска нова функция за neighborhood vibe, която ще отразява случващото се в даден район. „Скоро с нашата нова функция за neighborhood vibe ще можете да изберете квартал и да видите как най-популярните места оживяват благодарение на полезни снимки и информация от общността на Google Maps направо на картата.“ Според компанията това е комбинация на A.I. „с местни познания от потребители на Google Maps, които добавят повече от 20 милиона коментара към картата всеки ден – включително рецензии, снимки и видеоклипове“.
Google обяви и въвеждането на търсене в Live View, което има за цел да ви помогне да намирате това, което е около вас, по-интуитивно. По този начин можете в реално време да видите посоката, в която да откриете търсения обект - като например бензиностанция или пък банкомат.  
Търсенето с Live View ще започне да се разпространява в Лондон, Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско, Париж и Токио през следващите месеци за Android и iOS. 
И накрая Google каза, че ще предложи на разработчици на трети страни технологията зад новата си екологична функция за маршрутизиране. Това означава, че услугите за споделено пътуване например могат да го включат, позволявайки на шофьорите да намалят емисиите по време на возене, като поемат по най-икономичните маршрути. 

Снимки: Google/YouTube

Виж още: Google Maps в Европа вече предлага по-екологични маршрути 

Тагове: