Qualcomm ще комбинира работа и удоволствие, насрочвайки своята годишна технологична среща в Хавай през декември. Очаква се на въпросното събитие компанията по традиция да обяви най-новия си чипсет и сега е време за Snapdragon 865.

Информацията за най-новия член на семейството на Snapdragon е минимална, но очакваме той да бъде изработен по 7 nm процес на Samsung, а не на TSMC. За последно корейската компания изработи Snapdragon 820 и Snapdragon 835. Освен това очакваме да видим още два варианта на Snapdragon 865 – един широко достъпен с поддръжка на 4G LTE и втори, по-скъп, който включва 5G модела Snapdragon X55. Разликата между 7 nm EUV процес на Samsung и 7 nm FinFET процес, използван от TSMC, е в по-икономичния разход на енергия.

Корейският гигант вече завърши разработката на дори още по-бързия 5 nm EUV производствен процес. За да продължи да прави реални чипове по него, Samsung най-напред трябва да разшири своя производствен капацитет в родината си, което трябва да стане до края на годината.

Виж още: Новите прогнози на Минг-Чи Куо за продажбите на iPhone SE 2

Тагове: