Очакваме предстоящата Galaxy Note 10 серия да достигне нови нива на производителност.

По идея смартфоните от Note серията използват чипсет, подобен на този, който стои в основата на Galaxy телефоните от висок клас.

По всичко изглежда обаче, че това ще се промени с Note 10.

До подобно твърдение стигаме на база теч, предоставящ резултати от тест за производителност. Въпросния теч получаваме благодарение на популярния Samsung "лийкър" Ice Universe.

Според него Galaxy Note 10 ще бъде задвижван от Exynos 9825 чипсет, който е ъпдейт спрямо Exynos 9820, стоящ в основата на Samsung Galaxy S10 и Samsung Galaxy S10 Plus.

Прочети още: Вайръл приложението FaceApp притежава повече от 150 милиона лица на хора и техните имена

Количеството рам ще бъде 8 GB.

Според тестовете за производителност, разпространени от Ice Universe, резултатите от Geekbench са съответно 4495 и 10 223 за едно и повече ядра. Към момента това са най-високите резултати за Android телефон въобще.

Също така въпросните резултати вече са доста по-близо до тези на iPhone XS и iPhone XS Max – 4798 за едно и 11 259 за изчисления на повече от едно ядро.

Очакваме обаче вариант на Note 10, който ще бъде захранван от Qualcomm Snapdragon 855. Последният вече е част от тазгодишни флагмани като OnePlus 7 Pro, LG V50 ThinQ и Sony Xperia 1.