Китайският производител на телекомуникационно оборудване ZTE обяви, че е започнал тестовете на 5G мрежи в партньорство с индийски телекоми, съобщи Economic Times. Списъкът включва играчи като Bharti Airtel, Vodafone India и Reliance Jio.

Индия е изключително важен пазар за нас. В телеком индустрията мащабът е най-важното, а Индия предлага мащаб. Индийският телекомуникационен пазар ще расте много бързо... Увеличаваме нашите инвестиции в Индия, за да поддържаме растежа", каза президентът на глобалния маркетинг отдел на компанията Fan Xiaobing. 

"Ще разработим бъдещи технологични продукти около 5G технологията в Индия, допълни Xiaobing. Той призна, че конкуренцията в лицето на Huawei, Ericsson и Nokia, но очаква бизнесът в Индия да расте по-бързо спрямо други пазари. 

ZTE ще предостави телекомуникационно оборудване на местните оператори, които са "създадени и оптимизирани за местните нужди". 

Индия залага изключително много на 5G технологията и планира да въведе следващото поколение мрежи през 2020 г. За първи път правителството ще пусне и търг, на който да предложи честотен спектър, предназначен за бъдещата 5G мрежа.

Изображение: BGR

Тагове: