В света на геймърите претенциите и вниманието са насочени не само към красивата и плавна графика, но и към звука, който трябва да допълни качественото изживяване на хората, избрали да прекарат приятни часове пред компютъра със своите любими игри. На пазара днес може да откриете безброй модели геймърски слушалки, представени във всякакъв цвят и размери, с осветление или без, с кабел или безжични и т.н. Ако не сте особено претенциозни откъм звученето, почти всеки модел може да ви свърши работа. Но друго е положението, ако сте от геймърите, които искат слушалките им не просто да „бумтят“, а да предават и най-фините нюанси по време на гейм сесиите, както и да са чудесни за слушане на музика. Това ви гарантира легендарната компания Bang & Olufsen с модела си Beoplay Portal – красиво и отлично звучащо изкушение, подходящо за най-взискателните геймъри.

 

ОТЛИЧНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СВЪРЗВАНЕ

 

Bang & Olufsen Beoplay Portal е луксозен продукт, насочен към онези, които искат слушалки, които по същество могат всичко. Не само относно звученето (за което ще споменем по-късно), но и относно възможностите за включване, комфорта и радващия окото дизайн. Bang & Olufsen Beoplay Portal са безжични геймърски слушалки, създадени за използване с персонален компютър или плейстейшън игрови конзоли. Моделът позволява безжично 2.4 GHz свързване с PC, PS5 или PS4 конзоли или чрез USB-C кабел с всякакви други устройства. Можете да свържете слушалките към вашия смартфон чрез Bluetooth 5.1 и адаптивната aptX технология. Предоставена е дори възможност да свържете слушалките с други устройства само чрез 3.5 мм жак.

 

ЛУКС И КЛАСА ОТ ПРЪВ, ВТОРИ И ТРЕТИ ПОГЛЕД

 

За разлика от повечето геймърски слушалки Beoplay Portal е направен от висок клас материали и предлага невероятен микс от алуминий, супер мека естествена кожа за чашките и плетен текстил от бамбукови влакна за лентата на главата. С тегло от само 279 грама Beoplay Portal са невероятно леки, което означава, че могат да се носят удобно часове наред. Тези първокласни материали обаче означават и по-висока цена – Beoplay Portal са луксозни слушалки. А това ще рече, че дизайнът им е невероятно изчистен, обмислен и откъдето и да ги погледнете, прозира техният лукс и висока класа – не само визуално, но и когато ги докоснете. Предлагат се в сивобял (Gray Mist) или черен (Black Anthracite) вариант.

 

ОТЛИЧНО ШУМОПОТИСКАНЕ И КОНТРОЛ

 

Друго предимство на Beoplay Portal пред конкуренцията е качеството на активното шумопотискане. Въпреки че функцията по-рядко ще ви трябва, ако я ползвате у дома пред конзолата или компютъра, ANC е истински полезна, когато вземете слушалките със себе си навън, в движение по шумните улици, слушайки музика. Вградените микрофони изолират и усилват гласа ви, като същевременно премахват фоновия шум – за това се грижи технологията Virtual Boom Arm. Можете да регулирате шумопотискането, силата на звука и технологията „Собствен глас“, като използвате сензорните контроли на слушалките, които работят изключително добре. Двойното докосване на една от чашките може да заглуши микрофона или да спре възпроизвеждането на музиката. За още по-прецизен контрол може да ползвате приложението на Bang & Olufsen, което е налично в iOS или Google Play Store. То позволява бързо и ефективно да променяте и да съхранявате различни настройки на еквалайзера, силата на звука и ANC. Beoplay Portal наистина са слушалки, богати на функции. Новият ъпдейт от тази година предлага дори двойна аудио поддръжка – можете да използвате връзка с аудиото от вашата конзола плюс някое допълнително, също свързано със слушалките Bluetooth устройство едновременно. А това е изключително удобно, например за да можете да приемате обаждане по време на игра.

 

ЗВУЧЕНЕ ОТВЪД СТАНДАРТНОТО

 

Малко геймърски слушалки дори от най-високите класове звучат толкова привлекателно. Настройките на еквалайзера по подразбиране трябва да бъдат леко „пипнати“, за да създадете желания от вас тип звучене, особено когато играете.

Но дори без тази лека намеса ще останете повече от доволни от потапящия и сякаш „обгръщащ мозъка“ звук на слушалките по време на игра. Настроен от инженерите на Bang & Olufsen за максимално добро звуково изживяване, Beoplay Portal идва с технологията Dolby Atmos (за слушалки), осигуряваща виртуален съраунд звук и оттам съответно – потапящо и прецизно игрово изживяване на PS4, PS5 или PC. Вграденият микрофон е чувствителен и предоставя отлично качество както при разговорите по време на игра или чрез телефона, така и при запис на гласа ви. От друга страна, когато слушате музика, Beoplay Portal звучи дори още по-добре – нещо, което не се среща често сред геймърските модели слушалки. Басовете са дълбоки благодарение на двата 40 мм неодимови драйвера и мощта, която получавате, е повече от достатъчна за всяка игра или музикална композиция.

От друга страна, високите честоти са ясно изразени без „прегаряне“, а средният диапазон предоставя открита и добре представена сцена на диалозите. Като цяло моделът предлага аудиофилско ниво на звучене на музиката, характерно за Hi-Fi музикалните слушалки. Новата версия на Beoplay Portal предлага и значително увеличение на живота на батерията, осигурявайки до 42 часа непрекъснато възпроизвеждане чрез Bluetooth (18 часа с активно шумопотискане) или 19 часа през Wi-Fi връзката (7 часа с ANC).

Снимки: Bang & Olufsen