Геймърските монитори се радват на внимание не само сред феновете на игрите, но и сред онези, които не допускат компромиси в образа, който виждат пред себе си. Когато говорим за качествени геймърски монитори, AOC са доказана марка, а двата им нови модела – C24G2U/BK и C27G2U/BK (различават се само по размер), са перфектен избор за всеки.

 

РАДОСТ ЗА ОКОТО В ИЗВИВКИ И ЦВЯТ

Много геймъри се чувстват комфортно, когато ползват 24” монитор, и затова търсят достъпно решение с добра комбинация между качество на изображението и бърза реакция на дисплея. 24-инчовият AOC C24G2U/BK и неговата малко по-голяма 27“ версия – C27G2U/BK, са създадени именно с тази цел – за безкомпромисен образ по време на игра с време на реакция на дисплея от 1 ms! Моделите използват IPS тип панел с Full HD резолюция и честота от 165 Hz. VA панелът елиминира всякакви призрачни ефекти и затова е оптимално подходящ за изпълнени с динамика игри. FreeSync Premium технологията пък гарантира перфектен синхрон между монитора и графичния процесор. Дизайнът им е с ясно изразени геймърски черти – матовочерният корпус е красиво допълнен с тъмночервени пластмасови елементи в цвят „металик“. Изключително ергономичната и елегантна стойка позволява прецизна настройка на височината и положението на двата модела. Но това, което прави най-голямо впечатление, е самият дисплей. Той е извит (1500R) и създава невероятно усещане за дълбочина, докато играете.

Цените им са 389 лв. за 24“ и 489 лв. за 27“ модел.

 

6 ГЕЙМЪРСКИ РЕЖИМА

Изключително полезно за геймърите е, че могат да адаптират дисплея към играта, която играят в момента с едно щракване на бутон. Така се избира измежду вградените предварителни настройки например за по-висок FPS (за състезателни или RTS игри), но може да персонализирате вашите желания и да ги запазите.  Инструментът за настройки може да се свали и инсталира. Той се нарича AOC G-Menu и с него превключването на профилите или настройването на функциите е бързо и лесно. Освен това в двата модела са налице удобни игрови функции, включително AOC Shadow Control и AOC Game Color за бързи корекции на гамата и насищането на цветовете.

 

ХАШТАГ #ОЩЕ ПО-ВИСОКИ ЧЕСТОТИ

AOC C27G2ZU е третият модел, който ви предлагаме като истински бонус. Той притежава всички по-горе изброени екстри, но освен тях работи на още по-висока честота на опресняване – 240 Hz. Това ще рече още по-голям комфорт за очите, по-плавно вървящи игри и съкратено до 0.5 ms време за реакция. Със своя извит панел и гъвкава стойка за регулиране на височина и завъртане мониторът се пригажда лесно за всякакви индивидуални нужди. Аналогично на предишните два модела притежава FreeSync Premium съвместимост, а ако говорим за цена, тя е повече от приемлива за този топ клас монитори – 579 лв. Можете да ги разгледате и закупите в магазините на Технополис.

Снимки: AOC