Направете път на Galaxy Note 10.1 – най-новия таблет на Samsung. Той бе обявен през февруари, но за месеците, които му бяха необходими да достигне до пазара, компанията сериозно обнови неговия хардуер, като постави по-бърз процесор, повече RAM и по-добра камера. Днес той е комбинация от всички нови разработки на Samsung – мощен, прецизен и удобен.

Когато по-рано тази година писахме за Galaxy Note 10.1, ви предупредихме, че Samsung готвят нещо уникално. И наистина се оказа така – таблетът е най-мощният, който корейците някога са правили. Четириядрен процесор в комбинация с 2 GB оперативна памет, огромен WXGA дисплей, революционен стилус S Pen, невероятна мултимедия и още много екстри правят Galaxy Note 10.1 таблета, който винаги ще ви свърши работа, независимо дали ви трябва за сърфиране, рисуване или обучениe. Galaxy Note 10.1 се предлага в два варианта: само с Wi-Fi и комбинация от Wi-Fi и 3G HSPA-Plus.

 

SIM картата в 3G версията на таблета се използва не само за мобилен интернет, но и за разговори.

 


Още по-удобен

Стилусът S Pen, познат от Galaxy Note, е невероятен инструмент, без който работата с Note 10.1 нямаше да е толкова приятна. Той разполага с бутон за пре­включване на функциите, включително скициране и работа с вградения Photoshop Touch за постигане на оптимален резултат. В приложението S Note с него може да записвате бележки, чертежи, да оформяте картички или пък си водите дневник. Добавени са функциите Shape Match и Formula Match, първата разпознава и „изправя“ нарисуваните от вас геометрични фигури, а втората „превежда“ в четлив вариант и изчислява ръкописните формули.


Разделяй и владей

Големият 10.1” екран дава възможност за работа с няколко приложения паралелно – той се разделя на две, за да си водите записки, докато гледате уебинар. Или пък четете уроци по рисуване в браузъра и в същото време се упражнявате на S Note.


Радост за сетивата

Познатата от Galaxy S III функция Pop-Up Play, която ви позволява да гледате филм в миниатюра докато пишете мейл или сърфирате, е налична и тук. Разликата е, прозорецът на минимизирания видеоплейър може да се увеличава или намалява с пръсти до произволен размер. Поддържа се 1080р Full HD видео, дори ще може да гледате любимите си предавания през стриймове безпроблемно, тъй като интернет връзката е още по-доб­ра с HSPA+ 21 mbps и Wi-Fi Channel Bonding на 130 Mbps. Всички тези удоволствия са подкрепени от мощната 7000 mAh батерия, която може да издържи до 9 ч в стендбай режим и над 5 ч  браузване и слушане на музика.ДАННИ: Android 4.0 ICS,  10.1” 1280x800 дисплей; 1.4 GHz Еxynos Quad-Core процесор; 2GB RAM, 16 GB вградена + слот за microSD + 50 GB в Dropbox; 5 MP камера с автофокус и LED светкавица (720p HD запис); фронтална 1.9 MP камера; 262х180х8.9 мм; тегло 600 г

ДА: лек и бърз, най-добрият таблет на Samsung

НЕ: трябва да чакате ъпдейт до Jelly Bean

МНЕНИЕ: Подходящ за забав­ление, обучение и бизнес. Несъмнено един от най-добрите 10-инчови таблети на пазара в момента.


 

 

 

Тагове: