Honor View20, известен и като V20 в Китай, е новият флагман на азиатския бранд. А флагман той е, независимо дали го разглеждаме отвън или отвътре.

С корпус с метална рамка отстрани и стъклен гръб със специфичен дизайн, пречупващ светлината във формата на V, никой няма да сбърка този модел с нещо друго, когато го оставите на масата или го държите в ръката си. Това е първият смартфон с новото лого, отбелязващото 5-годишнината на бранда. Малките букви са станали големи – своеобразна алюзия към порастването на марката и утвърждаването ѝ в самостоятелна единица и един от лидерите в световен мащаб, особено сред по-младата публика. Голямото нещо в този модел обаче, що се отнася до външния вид, е така нареченият hole-punch дисплей. View20 е един от първите смартфони в света, които залагат на изрязан в дисплея отвор за 25-мегапикселовата селфи камера вместо използвания масово досега от топ моделите прорез (notch).

Вторият важен акцент във View20 несъмнено са фото и видео възможностите от високо качество. Моделът има двойна задна камера, която всъщност не е в типична конфигурация. 48-мегапискеловият Sony IMX 586 сензор с f/1.8 леща е комбиниран с ToF "Time of Flight“ 3D сензор. Последният прави възможно наличието в смартфона на опции, като триизмерно сканиране на обекти, добавена реалност и няколко други интересни функции. AI-подпомогната камера комбинира 4 пиксела за получаване на висококачествени 12-мегапикселови снимки по подобие на технологията в Huawei P20 Pro. Моделът на Honor, разбира се, може да се снима и в пълната 48 MP резолюция. Резултатът са по-големи, по-меки, но и по-зашумени снимки. За да се справи с този проблем, производителят е предвидил режим, наречен AI Ultra Clarity. Макар да възпроизвежда по-добри резултати в детайлите, обаче проблемът при него е, че заснемането на всеки кадър изисква няколко секунди. Тоест това е режим, който вероятно ще ползвате в по-специални ситуации, но не и ежедневно. Важно е да се знае, че снимките са с високо качество, говорим за една от най-добрите камери в смартфон на пазара. Това важи особено за нощния режим, който е на нивото на флагманите от други марки за 2018 г.

Имате нов геймърски лаптоп? Ето четири актуални игри, с които максимално ще му се изкефите! (ВИДЕО)

Повече за новия дизайн, възможностите и специалните режими на камерата, мощния хардуер, подходящ за мобилен гейминг, както и защо като цяло смятаме, че този View20 може да е хит, вижте във видео ревюто ни:

Тагове: