HP добавя два нови Chromebook модела към продуктовата си линия. На практика те са нова ревизия на миналогодишния им Chromebook 11 G5.

Двата модела, Chromebook 11 G6 (носещ допълващото име Education Edition) и Chromebook 14 G5 споделят четири прилики. Процесорът е Intel Celeron N3350 или N3450, дп 8GB RAM и до 64 GB еMMC памет за съхранение. Последната обща черта е шасито, създадено по стандартите MIL-STD-810G. Вероятно това ви звучи познато, тъй като ThinkPad серията е разработена по по-високия MIL стандарт. Той гарантира безпрецедентна здравина и водоустойчивост, благодарение на подсилени ъгли и панти и резистентна на разливане на течности клавиатура.

Сега към разликите. Chromebook 14 G5 разполага с 14-инчов дисплей, а Chromebook 11 G6 – с 11,6-инчов. И двата идват с HD резолюция и сензорни IPS екрани, както и USB-C портове за аксесоари, бързо зареждане и включване на външни дисплеи. Безжичната връзка пък е поверена на стандарта 802.11ac.

Пантите и на двата модела разполагат само с 180-градусов разтвор, което автоматично ги вади от 2-в-1 състезанието. Но придружаващото име на 11 G6 ясно показва насочеността им към ученици и студенти и основната им цел преди всичко е изпълнение на прости задачи.

Дебелината им от малко под 19-милиметра сигурно няма да се поблазни на всички, но ниската цена ще допадне на целевата група, към която са насочени. Очаква се да пристигнат на световния пазар за около 190 щатски долара, за колкото се появи и миналогодишния Chromebook 11 G5, но за сега от HP не са обявили това официално.

Тагове: