Кой не обича бордови игри? Независимо дали става въпрос за добре познатите ни „Не се сърди, човече“ и табла или някоя от мащабните комплексни игри, всеки от нас се е забавлявал с някоя от тях. Дигитализирането на много от любимите ни игри, колкото и добър маркетингов ход да е от гледна точка на достигане на нова аудитория, ни лишава от един ключов момент от забавлението ни – хвърлянето на зарчетата. Интерактивното зарче DICE+ се заема с тежката задача да поправи това.

 

Автор: Вирджиния Кирова

 

Физическа интеракция с дигиталните игри

Dice+ предоставя уникалната възможност да изпитаме удоволствието от лесно преносимите и компактни дигитални бордови игри във физическото пространство. Лесно го свързвате към вашия iPad или Android таблет чрез Bluetooth и моментално може да започнете да го използвате с всяка мобилна игра, която го поддържа. Зарчето има няколко интересни характеристики, които имат потенциала да разнообразяват геймплея на познатите ни игри, ако са приложени правилно. Цифрите променят цвета си, а акселерометърът дори превръща DICE+ в мини моушън контролер. В играта DICE+ Heroes LED светлината на зарчето сменя цвета си в зависимост от това, кой играч е на ред, правейки значително по-лесно следенето на играта.

 

 

Сладурско и функционално

Малката джаджа е компактна и лесно преносима. Всяка от страните му е гумирана, правейки DICE+ удобен за търкаляне по всякакви гладки повърхности без особено пързаляне. Зарчето е леко и удобно, със скрит Micro USB порт за презареждане на батерията, която издържа до 20 часа активна игра. Най-симпатичната му черта със сигурност е, че когато е изключен, той прилича на обикновено чисто бяло шестстранно кубче. Цифрите му са изобразени изцяло чрез вътрешните LED светлини (с няколко различни цвята), а не са изрисувани върху повърхността му.

 

 

Вече започнаха да се появяват някои по-комплексни заглавия, поддържащи Dice+, между които е Talisman за Android и iOS, създадена от компанията зад легендарната Warhammer поредица – Games Workshop. Изборът от забавни заглавия, които можете да играете със сладурското интерактивно зарче, продължават да се увеличават. Затова, ако сте фенове на бордовите игри, се сдобийте с него за 49 лв. от Vali Computers.