Докато доскоро изискванията при мониторите се диктуваха от потребностите на дизайнери и финансови анализатори, то днес модните „диктатори“ на този пазар са геймърите. С чиста ръка на сърцето можем да кажем, че компютърните монитори вече са достатъчно големи, качествени, безопасни и функционални. Но дали са достатъчно вълнуващи?

LG 34UC98 излъчва отговора на този въпрос. Още преди да се запознаете с характеристиките му, става ясно, че скучният бизнес „костюм“ завинаги е оставен в гардероба. LG 34UC98 е мачо, който иска всички да го забелязват и може да предложи много на своя повелител.

 

Автор: Слави Славчев

 

 

 

 

Заобиколени от внимание

34-инчовият модел на корейците плътно следва актуалните тенденции. Той не само е извит (с радиус 1900 мм), но и предлага Ultra Wide съотношение на страните от 21:9, което значително разширява видимия хоризонт и се доближава плътно до усещането за панорама в киносалоните.

Дали извитият екран е предимство, всеки потребител трябва да реши сам за себе си. Но много хора говорят за това, което производителите рекламират – по-голяма степен на съсредоточаване заради по-малкото видими обекти наоколо, които могат да ви разсеят. Разбира се, това се дължи и на големия диагонал, но комбинацията определено ви потапя в съдържанието на екрана, а геймърите искат точно това.

Няма спор, че LG 34UC98 е много естетически издържан. Елегантната линия на дисплея е копирана в стойката, която, макар и елегантна, е достатъчно стабилна и позволява регулиране на наклона и височината – екстра, която няма да намерите при всички конкуренти.

LG 34UC98 е магнит за вниманието дори когато е изключен. Извивките привличат!

 

 

 

За геймъри, но не само

Повече от ясно е, че геймърите искат колкото може по-голямо зрително поле. LG 34UC98 безспорно задоволява това изискване, и то с финес, защото разделителната способност от 3440x1440 предлага и нужните детайли в игрите. Качеството на картината е осигурено от IPS матрицата с широки ъгли на видимост. Честотата на опресняване достига 75 Hz и благодарение на технологията FreeSync мониторът предлага картина без накъсване в игрите.

Високата резолюция в комбинация с големия диагонал и отличното цветопредаване обаче са изкушение не само за запалените геймъри, но и за взискателните професионалисти, които търсят атрактивен и съвременен монитор с много екранна площ.

Резолюцията от 3440x1440 пиксела, големият диагонал и извитата форма със сигурност ще привлекат и любителите на филми

 

 

Много, много цветове

Характеристиката, която ще привлече вниманието на професионалните потребители, е броят цветове, изобразявани от LG 34UC98 – над 1 милиард. Моделът е фабрично калибриран за 99% sRGB съответствие, което го прави практически готов за употреба от дизайнери, видеоредактори и всички, които създават графично съдържание.

 

 

Модерни връзки

LG 34UC98 разполага с актуалния HDMI 2.0 интерфейс, който може напълно да оползотвори възможностите на панела на монитора. На разположение е и DisplayPort 1.2, който е и единствената опция за използване на FreeSync. Дисплеят може да се похвали и с наличието на два Thunderbolt 2 порта (за феновете на Mac), към които могат да се свържат други устройства при скорост 10 Gbps.

 

Монитор, който е готов за професионална работа с изображения веднага щом излезе от кашона, не се среща всеки ден

 

 

Бързи и удобни настройки

Ако редувате работните сесии с игри, можете лесно и бързо да превключвате между различни набори от настройки, напр. фоторедактиране, четене, работа в тъмно помещение или FPS и RTS в зависимост от типа игра, която сте пуснали. При наличието на толкова входни портове и висока резолюция е съвсем естествено да е налице функция Picture in Picturе, а в случая потребителят може дори да настройва разположението и размера на отделните източници на сигнал.