Страхотен звук и един от най-добре реализираните съраунд ефекти, които сме чували в геймърски слушалки в комбинация с някой доста... странни дизайнерски решения. Това е G935 – най-новият 7.1 безжичен хедсет на Logitech.

Този модел на практика наследява G933 на трона на безжичните слушалки в продуктовата гама на компанията, като идва с нови говорители с подобрен дизайн, по-качествен микрофон, но запазва всички плюсове на предшественика си.

Вижте още: Logitech показа най-новите си продукти за видеоконференции

Честно казано, се надявахме да видим освен вътрешни малко повече външни подобрения в новия модел, който идва цели три години след G933, но за добро или лошо по отношение на дизайна Logitech са подходили на принципа „ако не е счупено...“.

Резултатът е модерни геймърски слушалки с отличен комплект функции, които обаче са всичко друго, но не и „дискретни“.

RGB? Защо Logitech?

Чисто физическите размери на G935 са доста внушителни – 188 х 195 х 87 мм. Това, от една страна, е несъмнен плюс, тъй като чашите на слушалките няма да притискат ушите ви и да ви създават излишен дискомфорт при по-продължително използване. От друга, ако често носите слушалките със себе си, ще привличате внимание – G935 определено се открояват.

Заслугата за това имат не само сериозните им габарити, но и на двете RGB ленти и емблематичното G лого с подсветка от всяка страна. Леко странно обаче е решението на Logitech да ги изнесат изцяло в задната страна на слушалките. Така реално вие нищо не виждате от въпросната RGB илюминация, но тя остава скрита и за всеки застанал срещу вас. От което произтича въпросът– какъв е смисълът от нея освен, разбира се, да хаби от скъпоценния заряд на батерията? А тя, повярвайте, ни го хаби, тъй като самите Logitech цитират до 12 часа време за използване с едно зареждане без подсветка и едва 8 с включени илюминации.

Лично нашият съвет е – по-добре се отървете час по-скоро от въпросното RGB (изключва се лесно от G Hub контролния панел). По-добре още няколко часа безпроблемна игра, отколкото шарени светлинки, които бездруго са видими само за тези, които ви наблюдават откъм тила.

Дизайн? О, да!

За щастие, като изключим леко безсмислената подсветка, G935 могат да се похвалят със същата изключително здрава конструкция на предшественика си. От гледна точка на материали и качество на изработка Logitech очаквано не са допуснали компромиси – леко е променен само дизайнът на капаците за всяка от слушалките, които отново могат да се свалят лесно и бързо – закрепването им е с магнити. Зад тях се крият гнездо за 2.4 GHZ Wireless адаптера за свързване на G935 и литиево-йонната батерия за захранване на слушалките.

Микрофонът отново е дискретно скрит в лявата слушалка и е с разпъващо се рамо.
G935 са основно изработени от здрава пластмаса с метална лента за главата за допълнителна здравина.

В горната си част тя има уплътнение от изкуствена кожа и мемори пяна за повече комфорт. Наушниците са изработени от същите материали, за разлика от G933, които използваха материал подобен на текстил.

Като цяло G935 са доста леки като за безжични слушалки от подобен клас – 379 грама без адаптера и са достатъчно удобни, като конструкцията им позволява лесно напасване и регулиране на големината.

Отзад на лявата слушалка са разположени четирите програмируеми бутона, които можете да настроите да активират различни функции (например включване и изключване на съраунд ефекта), както и бутонът on/off плюс скрол за усилване.

Самите наушници позволяват завъртане на 90 градуса, което е удобно, ако искате да свалите слушалките и да ги оставите на врата си, без да ви пречат.

Като цяло дизайнът на G935 може да се определи по-скоро като „консервативен“ – ако формата и конструкцията на кабелните G635 или безжичните G933 ви допада, ще харесате и тези слушалки. Ако сте очаквали нещо по-различно обаче, G935 не е точно вашият модел.

Звук!

Безспорно най-силната страна на G935. Да започнем от там, че в случая става дума за слушалки със затворен дизайн. Това означава плътен, отчетлив бас, подчертаващ ефекти като взривове и изстрели – рай за всеки FPS маниак.

Голямата екстра на G935 обаче е функцията за реализация на 7.1 съраунд (обемен звук), която, признаваме, е изключително добра. При това от нея има смисъл (дори много смисъл) не само когато играете игри, а и когато слушате музика или гледате филм.

През интегрирания G Hub панел имате пълен контрол върху десетки различни опции за фина настройка както на самия съраунд ефект, така и еквалайзер корекция на звука, включително и набор от предварително зададени „настроения“ – „общуване”, FPS, MOBA, кино и др.

Огромните 50 мм говорители (ъпгрейд спрямо 40 мм в G933) осигуряват силен, наситен звук без изкривявания и изненадващо точно позициониране. Особено показателно е в това отношение вграденото съраунд демо, което симулира откъс от игра с говор, музика, звукови ефекти и е доста впечатляваща демонстрация на възможностите на G935.

Вграденият микрофон също е претърпял промени в позитивна посока. Размерите му са увеличени от 4 на 6 мм (спрямо G933), подобрен е честотният му диапазон от 100 Hz – 20 KHz до 100 Hz – 10 KHz и като цяло качеството на звука е чувствително по-добро.

Лекота на използване


Друг солиден плюс на този модел. Свързването на G935 е изключително лесно – просто включвате безжичния USB адаптер в свободен порт на конзолата, таблета или РС-то си и сте готови.
Да, G935 имат това несъмнено предимство, че са практически универсално съвместими – слушалките са съвместими както с всяко Windows 7/8.1/10 РС и Mac, така и с Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, таблети и други мобилни устройства.

Причината за това е, че Logitech са заложили на по-универсална 2.4 GHz безжична технология за свързване вместо масово разпространения Bluetooth стандарт. Друг несъмнен плюс от този избор е по-добрият обхват (до 15 метра на закрито и до 20 на открито), както и отличният живот на батерията (до 12 часа непрекъсната игра, разбира се, с изключена RGB подсветка).

Под Windows освен това имате безпроблемна интеграция с новия Logitech G Hub софтуер, който интегрира цялата геймърска периферия на компанията в единен интерфейс за контрол, което е изключително удобно.

При желание (или необходимост) можете да свържете G935 със стандартен 3.5 мм кабел и да ги използвате като обикновени жични слушалки, което е още един голям плюс на този модел.

В заключение

Страхотен звук, гъвкава, практически универсална съвместимост, феноменален съраунд ефект и отличен живот на батерията. Какво повече ви е нужно в един модерен геймърски чифт слушалки? Logitech са се справили на висота в това отношение и в случай че леко странният дизайн и солидните им габарити не ви притесняват, с G935 ще получите един от най-добрите хедсети в този клас на пазара.