UltraHD, DolbyVision, Ambilight. Искате ли и вашият телевизор да може да се похвали с подобни супер яко звучащи и още по-яко изглеждащи наименования на технологии? Най-вероятно отговорът е „да“, а добрата новина е, че благодарение на Philips на пазара можете да намерите още днес точно такива нови модели – включващи доста сериозен набор съвременни екстри. Philips винаги са били марка, на която може да се разчита, а днес компанията предлага огромна гама продукти за всеки вкус и всеки джоб. Въпреки че за „тихата сила“ на продуктите от бюджетния клас не се говори достатъчно. Точно такъв е случаят с телевизорите от новата серия LED телевизори – 7906, които сякаш остават в сянката на няколко пъти по-скъпите си събратя. Те обаче имат събрани в себе си всички основни екстри, от които един съвременен телевизор има нужда. При това на наистина достъпна цена!

 

КАРТИНА В 4K И ULTRAHD – СТРУВА СИ!

 

Смело може да се каже, че образът, който ще наблюдавате на моделите от новата линия, е достатъчно добър за бюджетния клас. Това се дължи на наличието на множество екстри и на 4K панела с висока резолюция. Ако гледате филми от Netflix или някой Ultra HD Blu-ray диск, разликата спрямо Full HD е гигантска (4 пъти по-висока резолюция)! Пикселите на LED екрана при тези телевизори са цели 3840 хоризонтално и 2160 вертикално – почти 8.3 милиона на брой. А това наистина има значение. Серията 7906 включва и технологията Pixel Precise Ultra HD, която допълнително повишава качеството на кадрите, които гледате – дори ако източникът е с по-ниска разделителна способност на видеото. Имайки предвид, че дори повечето телефони днес са с екрани от по 6–7 инча и 1080p резолюция, 4К възможностите на масовите вече 55-инчови модели вече далеч не са лукс, а необходимост. Телевизорите от серията разполагат с всички технологии за динамична картина (Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG), които Philips традиционно поддържа. В тези режими може да се радвате на страхотни цветове и контраст, ако гледате, да речем, филм от Netflix (Dolby Vision) или играете някоя съвместима игра на PlayStation 5-ицата си. Картината може да достига внушителни размери – телевизорите се предлагат във варианти от 43, 50, 55, 65, 70 и 75 инча! Единственото решение в случая опира до това, колко голям телевизор можете да поберете на стената или върху секцията ви. Супер тънките му рамки го превръщат в идеална част от интериора, независимо къде е се намира, а крачетата му са толкова фини, че поставен върху неподвижна повърхност, Philips 7906 изглежда така, сякаш левитира.

 

ПЪЛНО ПОТАПЯНЕ В AMBILIGHT И ATMOS-ФЕРАТА

 

Удоволствието от гледането на филми става още по-голямо, защото серията разполага с тристранно Ambilight ефектно осветление. Това е патентована технология, която само Philips предлагат и с която наистина се привиква бързо, така че после винаги ще я търсите. Специалните светодиоди, разположени на гърба на телевизора, реагират в реално време на случващото се на екрана и осветяват стената отзад с меко сияние. Това е не само красиво, но и допълнително ви потапя в атмосферата, защото създава усещане за още повече пространство. Dolby Atmos технологията също е налична в 7906 серията. Тя виртуализира звука по изключително приятен начин, така че той звучи не само детайлно, но и триизмерно. И макар това да е все пак бюджетен модел, той използва достатъчни за ежедневието 20-ватови високоговорители! Ако обаче искате още по-мощен и пространствен звук, лесно може да добавите отделна саундбар система. Philips предлагат най-различни решения в тази ниша, имайте го предвид.

 

СОФТУЕР И СВЪРЗАНОСТ

 

Телевизорите от цялата серия работят под управлението на Android 10, като имат 8 GB Flash памет, което означава, че ще разполагате с целия огромен океан от съдържание, наличен за тази операционна система. Инсталирайте приложения, игри, персонализирайте началния си екран или продължете гледането оттам, откъдето сте спрели. Предимствата на Android са ясни и абсолютно безспорни. А за гледане на 4К стрийминг телевизия (филми) в HDR формат моделите разполагат и с нужния за целта AV1 кодек. Свързването на моделната линия Philips 7906 с други устройства също е лесно – те разполагат с WiFi 11n, Bluetooth 5.0, два USB порта, 4 HDMI порта, вграден Chromecast и Google асистент. Дистанционното им управление е с много приятен и съвременен дизайн, включващ специални отделни бутони за Netflix, YouTube, Amazon Prime и дори Rakuten TV! Добавянето на такива „бързи бутони“ е вече доказано и желано удобство. И това е съвсем нормално, имайки предвид колко по-богато на емоции е мултимедийното изживяване, когато се гледа на 4К екран с HDR, Dolby Atmos и Ambilight! Смело може да се каже, че Philips 7906 е бюджетна серия, която обаче вдига нагоре летвата за онова, което сме си представяли, чувайки термина „стандартен модел“. Това е продуктът за вас – ако сте от хората, които търсят нов телевизор на добра цена, разполагащ с множество съвременни екстри. Сега вече продавач-консултантите в големите вериги магазини за техника нямат оправдание и ще трябва веднага да разполагат с точен отговор на вечния клиентски въпрос: „Кой телевизор ще ми препоръчате, но хем да е хубав и качествен, хем да не е много скъп?“.

Снимки: Philips