Едва ли има нужда да убеждавам някого в това, колко е важно да притежава качествени слушалки, особено при условие че иска да се наслаждава на музика с аудиофилско качество. Philips винаги са радвали ухото с качествени модели слушалки и няма нужда да се връщаме назад в историята, за да се убедим в това. Но нека споменем единствено, че в началото на 2010 година Philips се обедини с тайванската компания TP Vision, за да разработи новата си гама телевизори. В същото време пък аудио подразделението на Philips се фокусира върху създаването на аудио семейството от висок клас Philips Fidelio. Така че, ако трябва да направим малко по-оригинална аналогия, Philips Fidelio е за Philips това, което е Lexus за Toyota в автомобилния свят – луксът и качеството. Наскоро компанията представи своя нов модел от тази страхотна колекция – безжичните слушалки Fidelio L3.

 

 

СЪЗДАДЕНИ ДА НОСЯТ КОМФОРТ И УДОВОЛСТВИЕ

 

 

Още от отварянето на кутията ще разберете какво значи лукс и премиум. Слушалките са обгърнати от нежен черен калъф от плат, а след това са поставени грижливо в кожен калъф с цип (Muirhead). За разлика от предишния модел (Fidelio L2) новите са и с доста променен дизайн. На първо място рамката за главата е по-различна и въпреки че има сходна саморегулираща се лента, 3D мрежата e заменена от друг материал. Първоначално планът на компанията е бил да се използва кожа Muirhead за покриване на подложките за уши (аналогично на модела Fidelio X3), но след това са преценили, че е по-добре да се вложи изкуствена протеинова кожа – най-вече поради факта, че тя предлага по-добри звукови характеристики като цяло. Дизайнът на слушалките наистина носи комфорт – сложите ли ги веднъж, няма да усетите, че ги носите – меките възглавнички за уши от мемори пяна прилягат плътно и меко.

 

 

МИКС ОТ СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ

 

 

Fidelio L3 разполага с истински арсенал от нови технологии, предназначени да направят слушането на любимата ви музика още по-пълноценно и изпълнено с емоции. Да започнем от системата за хибридно активно шумопотискане (ANC). Последната е базирана на два микрофона – един външен и един вътрешен, който филтрира всички нежелани звуци, които достигат до ушите ни отвън. За да не сте тотално откъснати от света, налице е режим Awarness Mode, който позволява да чуете какво става около вас, пропускайки околните звуци, без да спира музиката ви. Освен това вградените във всяка от слушалките микрофони позволяват да се използва гласово управление – чрез интегрираните Google Асистент и Alexa може да навигирате из списъка с музика, когато пожелаете – споменавайки на глас онова, което търсите. Друга технология, вградена в слушалките, е тази за сензорно управление – не само за управление на песните, но и на обажданията, които получавате към телефона си. Просто трябва да погалите с пръсти повърхността на слушалките и те ще реагират на жестовете ви. Свързването им става чрез Bluetooth. Но… може да използвате и кабелна връзка за свързване с други аудио устройства – Hi-Fi усилватели, ресивъри и музикални плейъри. Налице е и приложение, наречено Philips Headphones, чрез което може да избирате различни режими на шумопотискащата система, да използвате вградения еквалайзер, да стриймвате музиката, която слушате, и др.

 

 

ЗВУК, КОЙТО ЩЕ ВИ ЗАВЛАДЕЕ

 

 

Звуковият подпис на Fidelio L3 е естествен, завладяващ и безкомпромисен. Басовете са точни и стегнати, без кривене, средният диапазон звучи естествено, без да дразни, а високите честоти отново са фокусирани върху естествените детайли без прекалено акцентиране върху тях. Или с по-прости думи – звукът на слушалките е мек, приятен и не е агресивен, благодарение на което гали слуха. За това допринася и доброто пасивно шумопотискане, тъй като, както вероятно знаете, активната ANC DSP технология се отнася само за аудио обхвата до 2 kHz и така средният и високият клас са доста по-повлияни от физическите шумове. Пасивното физическо изолиране на звуците е много важно и този модел го постига чудесно. L3 разполагат с твърд корпус на чашите с укрепващи ребра, за се сведат до минимум паразитните вибрации. Всеки чифт безжични слушалки зависи от батериите, нали? Е, Philips Fidelio L3 могат да се похвалят с до 35 часа възпроизвеждане на музика с едно зареждане и до цели 30 часа с включена ANC система. Ако батериите се разредят, а искате да слушате – опцията за бързо зареждане позволява нови шест часа употреба само след 15 минути време на зареждане. Така че смело можем да кажем – Fidelio L3 са превъзходно решение за търсещите премиум лукс, Hi-Fi аудио качество, удобно управление и комфортно изолиране от външния свят. Без никакви компромиси!

Снимки: Philips

Виж още: Серията телевизори 8505 на Philips пренася киносалона във вашия дом (РЕВЮ)